Comarnicul nu are o piata decenta unde locuitorii sa-si poata face, zilnic, cumparaturile. In fapt, o constructie destinata acestui scop este amenajata, la intrarea in localitate dinspre Ploiesti, pe DN 1, insa, este aproape inutila. Daca vara mai sunt prezenti cativa zarzavagii, care-si intind marfa pe putinele tarabe prezente, in schimb, in timpul iernii, piata este pustie. Din cauza curentului taios care strabate perimetrul, nici macar cainii comunitari nu-si cauta adapost acolo. Asa s-a ajuns in situatia ca, in lipsa unor alte variante, locuitorii din Comarnic sa fie nevoiti sa-si faca piata la Sinaia sau Campina, orasele in care majoritatea isi au locurile de munca.
Cei din administratia locala sunt constienti de aceste probleme cu care se confrunta comarnicenii, dar considera ca nu este o prioritate amenajarea pietei. “Lucram, deja, la un studiu de fezabilitate pentru o parcare in vecinatatea pietei, pe care vrem s-o realizam la anul. Mai mult, insa, nu cred sa facem, pentru ca nu avem bani la buget, iar mai urgenta este reparatia drumurilor decat piata”, ne-a declarat primarul localitatii, Dorian Botoaca.
Totusi, oferte pentru modernizarea pietei de catre investitori au fost. O firma din localitate a propus ca, in schimbul concesionarii, sa modernizeze piata, construind o carmangerie, un sector de fructe si dormitoare cu bai si cabine de dus pentru vanzatori. Desi atragatoare, oferta a fost respinsa de consilierii locali, care au considerat firma ca fiind de neincredere, prin prisma celorlalte afaceri desfasurate pe raza orasului si a impozitelor neachitate la timp.
Desi proiectul a picat, primarul promite, totusi, ca “vom aduce tarabe metalice, care sa inlocuiasca mesele de beton, vom pune acoperis si o vom inchide, ca sa nu inghete pietarii. Poate, cine stie, vom face si dormitoare, asa cum dorea firma respectiva”. Interesante planuri si frumoasa perspectiva, insa nimeni din administratia locala nu poate preciza cand vor prinde viata.
Bogdan MACOVEI