Asesoft isi joaca, asta-seara, sansa continuarii drumului in FIBA EuroCup


Cu o victorie si doua infrangeri in palmares, consemnate in primele trei etape din cadrul intrecerilor Grupei „A” a competitiei FIBA EuroCup, CSU Asesoft isi joaca, asta-seara, in Franta, cu incepere de la ora locala 20.30 (un ceas mai tarziu in Romania) sansa mentinerii in cartile calificarii in faza imediat superioara a intrecerilor. Contabilizand trei „batai”, pana in prezent, echipa Cholet Basket este ca si iesita din calculele accederii in turul urmator. Dar blazonul si, mai ales, orgoliul ii va determina pe „cocosi” sa lupte fara menajamente, la adapostul propriului teren si al fanilor locali, pentru a „sparge gheata” in FIBA EuroCup. Asta ca sa nu mai punem la socoteala arbitrajul, care le-a fost, in majoritatea cazurilor, ostil romanilor, la partidele sustinute in deplasare, in cupele europene.


Trecand peste orice impediment, Catalin Burlacu (in foto) si coechipierii sai trebuie sa se dovedeasca suficient de tari, incat sa-i mai „jumuleasca”, o data, pe „cocosi”, si-n ograda lor ! Reamintim ca, la capatul meciului de debut in FIBA EuroCup, CSU Asesoft a dispus, la sala Olimpia, de Cholet Basket, cu scorul de 75-66. Iar inca un succes – azi, in Franta – chiar si la un singur punct diferenta ar mentine intacte sansele ploiestenilor de a mai visa la calificare. Desigur, nu va fi deloc usor, chiar daca, in meciul tur, Cholet – o grupare avand noua jucatori de culoare in lot, ca si antrenorul lor principal, de altfel, – s-a aratat mai putin dispusa sa se apere si mai mult sa atace. Cum defensiva este cheia succeselor lui Mladen Jojic, tehnicianul ploiestenilor, avem speranta ca, si de data asta, va functiona la parametri inalti. In atare conditii, n-ar mai trebui decat ca alb-albastrii sa fie mai precisi la aruncarile libere, iar Ocokoljic sa fie sustinut si de Krasic, Avlijas, Burlacu ori Szijarto, la capitolul aruncari precise de la linia de 6,25 metri. Numai astfel, se va putea contrabalansa corespunzator furibunda ofensiva, anticipata, a gazdelor. In plus, baietii nostri trebuie sa stea cu ochii ca pe butelie pe americanul Lamayn Wilson, cel mai bun marcator al francezilor in partida pierduta, in etapa a III-a, la Mariupol, cu Azovmash.


S-auzim, deci, numai de bine, in aceasta noapte, la finele partidei din sala La Meilleraie, una cu o capacitate de nu mai putin de 5.110 de locuri !


Dragos TRESTIOREANU