VICTORIE IN ARDEAL

Remat Zalau – Petrom Ploiesti 1-3 (25-16; 18-25; 19-25; 22-25)


Miercuri seara, intr-un meci-restanta contand pentru etapa a IV-a a Diviziei A, voleibalistii de la Petrom Ploiesti s-au impus cu scorul de 3-1, in deplasare, pe terenul formatiei Remat Zalau. Meciul nu a fost unul deloc usor, gazdele, cu un lot mult mai valoros fata de cel cu care au combatut sezonul trecut, punand destule probleme adversarului. Partida a inceput prost pentru elevii pregatiti de Claudio Cuello, ardelenii reusind sa se impuna in primul set la o diferenta destul de mare (25-16), pe fondul lipsei de concentrare a galben-albastrilor. Socul pierderii primului set al intalnirii la o asemenea diferenta, i-a trezit pe „lupi” acestia impunandu-si jocul in urmatoarele trei seturi: 25-18; 25-19 si 25-22. Chiar daca cei de la Remat au incercat sa revina in joc, experienta si valoarea ploiestenilor, concretizate printr-o sincronizare foarte buna in suprafata de joc, si-a spus cuvantul. Una peste alta, o evolutie multumitoare a gazarilor, din randul carora s-au remarcat in mod deosebit Pereu si Mrdja. De altfel, primul, ajutat, bineinteles, si de colegi, si-a facut cadou o frumoasa victorie, in campionat, cu prilejul implinirii a 27 de ani. Colectivul tehnic al oaspetilor a mizat, la Zalau, pe urmatoarea formula de echipa: Balhaceanu – Bonini, Mrdja, Harabagiu, Porello, Pereu si Feher (libero). Pe parcurs, si-au mai facut aparitia Quinones si Pintiliescu.


Maine, Petrom ar fi trebuit sa dea piept, tot in campionat, cu Dinamo Geomin Bucuresti, insa, meciul de la „Olimpia” a fost amanat.
Altfel, restanta cu Remat marcheaza incheierea turului, iar peste doua saptamani va debuta si returul actualei stagiunii de campionat, Petromul urmand sa ofere replica, pe propriul teren, buzoienilor de la VCM Ramnicu Sarat.


Octav PREDA