Secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), Kofi Annan, saluta activitatea Romaniei desfasurata pe durata mandatului de membru ales al Consiliului de Securitate in perioada 2004-2005.
Secretarul general al ONU evoca, intr-un mesaj transmis ministrului afacerilor externe, Mihai-Razvan Ungureanu, maniera remarcabila in care Romania a asumat si a exercitat presedintia Consiliului de Securitate in luna iulie 2004 si, respectiv, in luna octombrie 2005.
Kofi Annan remarca, in acelasi timp, contributia importanta adusa de Romania la intarirea cooperarii dintre ONU si organizatiile regionale si pentru combaterea armelor de distrugere in masa.
Secretarul general al ONU evidentiaza, de asemenea, rolul activ jucat de Romania ca vicepresedinte al Comitetului instituit prin rezolutia 1267 (1999) avand ca obiectiv impunerea de sanctiuni impotriva Al Qaida si talibanilor.
Cooperarea dezvoltata cu Romania pe parcursul mandatului de membru ales al Consiliului de Securitate reprezinta, in viziunea lui Kofi Annan, o platforma solida de extindere a colaborarii in viitor cu tara noastra, in alte domenii de competenta pentru Natiunile Unite.