Ridurile de sub ochi, de pe frunte si cele din jurul gurii pot fi prevenite sau diminuate prin masajele cu uleiuri din plante, benefice si pentru sanatatea unghiilor. Specialistii recomanda uleiul compus din roinita, isop, menta, levantica si sofran. Se umple trei sferturi cu plante o sticla inchisa la culoare si se adauga ulei de masline. Fierbeti amestecul cate o ora, timp de trei zile. Lasati-l deoparte doua zile, pe urma strecurati-l. Masati-va fata si gatul cu acest ulei, facand miscari verticale…
INFOMEDICA
OBOSEALA. Sindromul de oboseala cronica afecteaza, indeosebi, persoanele cu varste cuprinse intre 25 si 45 de ani, care traiesc si isi desfasoara activitatea in marile concentrari urbane. De asemenea, sindromul este prezent mai mult in randul femeilor decat al barbatilor. Oboseala cronica se manifesta prin insomnii, dureri musculare, frisoane, cefalee, dificultati de concentrare si chiar depresie. Remediul consta in odihna, hidratarea corespunzatoare a organismului, reducerea consumului de cafea si alcool.
SOLUTIE. Injectiile pe baza hormonilor cunoscuti sub denumirea de medroxiprogesteron (MPA) pot reduce bufeurile din timpul menopauzei, arata un studiu. Acestea, dupa cum sustin cercetatorii, sunt mai eficiente decat tratamentele cu antidepresive. Studiile au fost realizate pe cateva sute de femei, care au fost impartite in doua grupuri. Cele care au urmat un tratament cu pastile au avut cu 55% mai putine bufeuri, in timp ce femeile care au facut injectii cu hormoni au inregistrat un procent de 80%.
* Pagina realizata de Luiza RADULESCU PINTILIE, Graziella CHIsU,
Ana-Maria VALUTA