Slobodan Milosevici va fi inmormantat la Belgrad. Anuntul a pus capat speculatiilor care au circulat in tot cursul zilei. Corpul neinsufletit al fostului presedinte urma sa fie adus in capitala sarba, cu o cursa aeriana obisnuita. Stirea a fost anuntata simultan la Belgrad, de partidul socialist, si la Haga, de avocatii familiei.
Fiul lui Milosevici nu a mai facut declaratii, dar, potrivit avocatilor, el ramane convins ca tatal sau a fost ucis. Nu este vorba doar de otravire, ci si de tratament medical nepotrivit. Si asta de multa vreme, chiar de cand a fost adus aici domnul Milosevici, declara unul dintre avocati.
Rusia, care si-a asumat rolul de protector al familiei, a trimis la Haga o echipa de legisti care vor studia rezultatele autopsiei. Intre timp, la Belgrad au inceput pregatirile pentru inmormantare. Guvernul a exclus funeraliile nationale, dar la ceremonie sunt asteptati numerosii sarbi pentru care Milosevici ramane un erou national.
Defunctul presedinte pare sa fi castigat si respectul unui fost dusman: generalul croat Ante Gotovina, inchis si el la Haga. Acesta s-a alaturat unui omagiu funebru scris de colegii de detentie sarbi. Textul publicat de presa din Belgrad nu este semnat insa de nici un albanez sau musulman bosniac dintre cei detinuti la Haga.