„Nu-i un fiasco pentru Rapid daca nu se califica in sferturile Cupei UEFA”

– Diseara va fi, din nou, fiesta in Giulesti ?
-Nu m-as hazarda sa afirm asa ceva. Chiar daca vom invinge pe Hamburg, urmeaza returul. Poate sa vorbim despre sarbatoare la Hamburg, desi…
– Sunteti circumspect. Cine porneste cu prima sansa ?
– Stiti cum se spune de obicei. Ca avem sansa noastra. Pana acum, cred ca am avut-o, si aici vorbesc nu despre noroc, ci despre precedentele meciuri impotriva olandezilor, grecilor si, ultima data, a unei formatii tot din Germania – Hertha. Trebuie facuta insa diferenta intre ce a jucat ultima in campionat si ce poate Hamburg. Faptul ca au invins pe Bayern München spune destule despre valoarea adversarului nostru.
– Va este teama de aceasta intalnire ?
– Teama este prea mult spus. Totusi, eu zic sa vedem partea plina a paharului. Rapid a ajuns in aceasta faza a competitiei dupa mai bine de un deceniu. Dati-mi voie sa afirm – in numele jucatorilor, fiindca al lor este meritul – ca prezenta noastra in aceasta faza a competitiei este o performanta.
– Iar antrenorul Razvan Lucescu, cel care aduce bani de-acasa pentru a-i plati pe fotbalisti, nu are nici o contributie ?
– Sa trecem peste asta… Vorbim totusi de fotbal. Daca este ceva de adaugat aici, ar fi faptul ca, si fara primele neonorate la timp, acesti baieti au jucat cu daruire, cu patos, cu ce sentimente mai vreti dumneavoastra. Stiu ca suna patetic, dar asta-i realitatea.
– Cat de mult conteaza absenta lui Maldarasanu ?
– Eu as putea spune ca o echipa nu sta numai intr-un jucator, dar din pacate, nu-i asa in cazul nostru. Daca „Malda” ar fi in teren, chiar fara sa atinga mingea, cred ca altfel am aborda jocul. Dar, cine stie, poate ca Buga si ceilalti vor fi capatat experienta suficienta dupa atatea meciuri in cupele europene. Esential este sa jucam fara crispare, fara sa ne gandim la tot felul de vorbe, de genul „Steaua si Rapid se vor intalni in Finala Cupei UEFA”. Stiu ca astfel de afirmatii sunt facute cu intentii bune, dar, repet, pot crea si o presiune asupra noastra.
– Daca Rapidul nu se califica in sferturi…
– Personal, nu voi considera acest lucru un esec. Cine se astepta, la inceputul competitiei, ca vom ajunge in aceasta faza ? Mai nimeni. Acum, este posibil sa trecem de Hamburg, sau nu. Este bine de stiut ca, pentru orice echipa, o data ajunsa in aceasta faza, ratarea calificarii nu inseamna, neaparat, un fiasco.
Fl.TANASESCU