„Mascatii” au ocupat centrul Ploiestiului

Perimetrul cuprins intre „Casa Alba” si „Omnia” a fost inchis circulatiei sambata, intre orele 10 – 12. Si asta deoarece, in zona, a avut loc o manifestare in aer liber, organizata de Inspectoratul Judetean de Politie, cu prilejul „Zilei Politiei Romane”.
Dupa intonarea Imnului national si defilarea plutoanelor de politisti, au fost prezentate diverse exercitii demonstrative de autoaparare, de catre angajati ai Detasamentului de interventie rapida – „mascatii”, cum li se mai spune. La nevoie, acestora le sareau in ajutor si caini dresati special pentru a reusi in astfel de situatii delicate. Aplaudate de catre numerosii spectatori au fost, de asemenea, si exercitiile demonstrative ale echipajelor de politie cu autovehiculele din dotare. Pe langa indemanarea de invidiat, acestia au aratat si curajul extraordinar pe care trebuie sa-l aiba politistul adevarat in situatiile limita, cum ar fi cea in care se afla fata-n fata cu un infractor deosebit de periculos.
Manifestarea – onorata de prezenta unor oficialitati locale si judetene – a inclus si amenajarea catorva standuri de prezentare a aparaturii profesionale specifice fiecarui serviciu al Politiei, precum si un stand cu numeroasele cupe si medalii castigate de politistii prahoveni la concursurile nationale sau internationale organizate de Ministerul Administratiei si Internelor.
C. DUMITRU; Foto: Fl. NICOLESCU