CSU Asesoft – Dinamo-Erbasu Bucuresti 85-70 (22-15; 27-22; 17-11; 19-22)
Ieri seara, aproape 1.500 de frenetici iubitori ai baschetului, in general, si ai echipei campioane a Romaniei, CSU Asesoft Ploiesti, in special, s-au delectat cu un nou spectacol de tinuta oferit de catre Catalin Burlacu si compania. Iar asta in primul meci din cadrul uneia dintre semifinalele Diviziei A, care se disputa dupa sistemul „trei din cinci”. Bucurestenii de la Dinamo-Erbasu au crezut, atunci cand au dus scorul la un neverosimil 9-2, chiar in primele minute ale intalnirii, ca s-ar putea alege cu ceva de la Ploiesti. Nici vorba, insa, pentru ca, imediat dupa un time-out cerut, la timp, de Mladen Jojic, elevii acestuia au marcat nu mai putin de 17 puncte la rand, fara sa primeasca vreunul ! A fost clar, inca de pe atunci, adica din primul sfert, ca meciul urma sa aiba o invingatoare certa – CSU Asesoft Ploiesti !
Dupa 22-15 si 27-22, ploiestenii au mers la vestiare linistiti, avand, deci, la pauza mare, un ecart de 12 puncte. Cele mai gustate faze, desi au fost destul de atractive, s-au petecut in finalul primului sfert si al celui de-al doilea. Mai intai, cu o secunda inainte de minutul 10, profitand ca Lucian Vergu nu l-a faultat la centrul terenului, fiind certat de experimentatul coechipier sarb Stojadin Markovic, pentru eroarea sa, un alt sarb – Sasa Ocokoljic – a marcat, de la mare distanta, cu panoul, un cos senzational. Dupa aproape alte 10 minute, la capatul unui contraatac rapid, Adrian Blidaru a aruncat la cos, mingea a ramas fixata, pentru cateva secunde, pe partea care sustine cosul, iar, apoi, a cazut in interiorul acestuia !
Si in actul al treilea, CSU Asesoft, cu primul „5” in mare forma, cu mentiunea, insa, ca deja amintitul Adrian Blidaru si Szijarto Levente l-au inlocuit, cand a fost nevoie, cu mare inspiratie, pe Ocokoljic, alb-albastrii au facut legea pe parchetul Salii „Olimpia”. In tot acest timp, extremele ex-iugoslave Ivan Krasic si Aleksandar Avlijas si-au aratat clasa, fiind superioare celor din echipa Dinamo-Erbasu – conationalii Miljan Marjanovic si Stojadin Markovic.
Din pacate, chiar la mijlocul ultimului act, raspunzand unei provacari a americanului de culoare Demetrius Williams, care era gata sa-l loveasca pe Szijarto, Avlijas si Apostol nu si-au putut stapani nervii, fiind eliminati definitiv de pe teren. Asta dupa ce, in sfertul al treilea, si Ocokoljic facuse cinci greseli personale si trecuse pe banca Astfel, desi CSU Asesoft a condus la o diferenta de peste 20 de puncte, la un moment dat, finalul a fost ceva mai strans. Tabela a aratat, la sfarsit, scorul de 85-70, dupa un 19-22, in acest ultim act, cand Jojic a terminat cu rezervele Blidaru, Hartman si Dodoc, pe teren. Principalii marcatori ai echipei CSU Asesoft au fost: Burlacu (23 de puncte; 1×3 puncte), Krasic (14; 2×3), Avlijas (11; 2×3), iar ai formatiei Dinamo-Erbasu: Vergu (19; 2×3); Iheadindu (16; 2×3) si Fometescu (11; 2×3). Caseta tehnica si alte amanunte despre acest joc puteti citi in numarul de luni al ziarului „Prahova”.
Asta-seara, cu incepere tot de la ora 19.00, in Sala „Olimpia”, care speram sa fie plina pana la refuz, se va desfasura al doilea meci dintre CSU Asesoft si Dinamo-Erbasu, care a fost incredintat unei alte brigazi de arbitri – Laurentiu Grigoras (Buzau), Bukuresti Laszlo (Sovata) si Marius Udrica (Craiova) – si unui alt comisar al Federatiei Romane de Baschet – brasoveanul Florin Balosescu.
Dragos TRESTIOREANU; Foto: Florin NICOLESCU