O dieta bogata in afine poate avea efecte benefice asupra organismului. Acestea incetinesc imbatranirea celulelor, imbunatatesc memoria, echilibrul, ajuta circulatia sanguina.
100 de grame de afine proaspete, consumate dupa pranz, va aduc buna dispozitie si va protejeaza inima, impiedicand aparitia bolilor cardiovasculare.
INFOMEDICA
Apa de la robinet nu este, potrivit specialistilor, foarte indicata pentru spalarea fetei deoarece contine calcar. Calcarul din apa fragilizeaza sistemul lipidic al pielii si aceasta se usuca. De asemenea, clorul din apa folosita pentru piscina are efect de detergent asupra pielii. Nici apa sarata nu are efecte dintre cele mai bune asupra tenului. Sarea atrage apa din piele, ca un magnet si astfel, pielea se usuca. De aceea, specialistii recomanda folosirea, dupa spalarea tenului, a cremelor hidratante sau clatirea pielii cu apa minerala.
BEREA. Bautorii de bere sunt mult mai expusi riscului de a face cancer pulmonar decat cei care beau vin, de exemplu, se arata intr-un studiu al cercetatorilor canadieni. Experimentul si-a propus sa faca o disociere fata de fumat, care este de multe ori asociat cu consumul de bere. Rezultatele au aratat ca berea creste riscul imbolnavirii de cancer la plamani. Prin comparatie, vinul are exact efectul opus, lucru care se poate explica prin modul de viata diferit al consu-matorilor de bere si vin. Este vorba despre diferente de natura socio-economica, educatie, regim alimentar.
* Pagina realizata de Luiza RADULESCU PINTILIE,
Graziella CHITU, Ana-Maria VALUTA