Emisarul special al secretarului general al NATO pentru Caucazul de Sud si Asia Centrala, Robert Simmons, a inceput ieri, la Erevan, o vizita de doua zile in Armenia, partener traditional al Rusiei, intrevederea cu presedintele armean Robert Kocearian fiind punctul central al acestei vizite.
“Armenia nu intentioneaza sa adere la Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord”, declarase la sfarsitul lunii aprilie seful statului armean. “In cadrul programelor de parteneriat individual, Armenia isi va extinde cooperarea cu NATO – organizatie cheie pentru securitatea europeana”, a mentionat presedintele Kocearian, exprimandu-si speranta intr-o buna colaborare cu partenerii din Alianta, in special in ceea ce priveste reformarea fortelor militare armene si participarea la misiunile de pace.
In opinia presedintelui armean, “ambitiile euroatlantice ale Armeniei sunt realiste si chibzuite, sunt percepute pozitiv de catre structurile europene si nu creeaza probleme Rusiei”.
“Pozitia noastra este cunoscuta atat la Moscova, cat si la Bruxelles si la Washington”, a mentionat liderul politic de la Erevan.