* Pasarile netinute in curte vor fi confiscate
Comitetul permanent veterinar al Uniunii Europene a prelungit interdictia de export a pasarilor vii si a produselor din pui provenite din Romania. Autoritatile sanitar-veterinare de la Bucuresti au prezentat astazi la Bruxelles un raport privind gripa aviara din tara. In acelasi timp, guvernul roman inaspreste masurile privind raspandirea virusului aviar. Executivul a decis ca toate pasarile care nu sunt tinute inchise in gospodarii, sa fie confiscate. La Bucuresti, autoritatile au decis ca proprietarii care nu isi tin pasarile in curte, sa nu mai fie despagubiti. In plus, toate pasarile gasite in afara gospodariilor vor fi sacrificate, indiferent daca sunt sau nu purtatoare de gripa aviara. Acest lucru va fi posibil prin intrarea in vigoare a Ordonantei 11/2006 dupa publicarea in Monitorul Oficial.
* Jumatate din salariul romanului se duce pe mancare
Puterea de cumparare a romanilor este printre cele mai slabe din Europa, avand un indice de 27 de puncte, fata de 100 cate are Austria. In urma Romaniei se situeaza totusi Bulgaria, Turcia, Ucraina, Belarus, Macedonia si Serbia se arata intr-un studiu efectuat de compania Gfk Group. Daca, de exemplu, in Polonia o persoana cheltuieste 28% din totalul veniturilor pe mancare, in Romania procentul este dublu.
Nici din punctul de vedere al posibilitatii de a economisi lucrurile nu stau mai bine pentru romani. In timp ce 49% dintre austrieci sunt convinsi ca vor economisi bani pe parcursul urmatorului an, doar 22% dintre romani sunt increzatori in acest lucru.
Comparativ cu ungurii sau polonezii stam un pic mai bine, in Ungaria doar 16% sperand sa economiseasca bani, iar in Polonia 21% dintre locuitori.