Demisionarii din fruntea serviciilor secrete – nevinovati
Demisiile sefilor serviciilor de informatii nu au avut ca temei plecarea din tara a lui Omar Hayssam.
Radu Timofte, Virgil Ardelean si Gheorghe Fulga au declarat comisiilor parlamentare ca nu sunt vinovati de fuga omului de afaceri.
Cei trei au spus ca nu acesta a fost motivul pentru care s-au retras din functii, Gheorghe Fulga precizand chiar ca demisia sa a fost o chestiune de onoare.
Senatorii si deputatii au spus ca SRI nu a avut vreo vina in cazul Hayssam.
Si Virgil Ardelean, care a condus Serviciul de Informatii din Ministerul de Interne a sustinut ca nici el, nici directia pe care a condus-o de opt ani de zile, nu au vreo responsabilitate legata de fuga lui Hayssam. Radu Timofte si-a depus demisia la Birourile Permanente ale celor doua camere ale Parlamentului.
Comisia SRI incepe ancheta asupra disparitiei lui Hayssam
Parlamentarii din comisia SRI au decis sa inceapa ancheta in cazul disparitiei lui Omar Hayssam.
Ei vor sa stabileasca circumstantele care au facut posibila fuga acestuia din tara.
Presedintele comisiei, senatorul PNL Radu Stroe, a declarat ca parlamentarii vor audia persoanele din conducerea Serviciului Roman de Informatii.
De asemenea, vor fi studiate documentele care pot aduce lamuriri in legatura cu acest dosar.
Raportul comisiei va fi depus la conducerea Parlamentului pana pe 20 august.
D.I.P, scos curat ca lacrima
In opinia Transparency International, Dan Ioan Popescu isi justifica in tota-litate prove-nienta bunurilor aflate la vedere, iar vi-novati sunt magistratii care ar fi incalcat mai multe proceduri. Declaratiile apartin directorului institutiei, Victor Alistar. Acesta sustine ca fostul ministru a prezentat Comisiei de cercetare a averilor demnitarilor un document bancar care atesta exact diferenta de bani care nu puteau fi justificati, adica, aproximativ un milion de euro.
Victor Alistar a anuntat ca a sesizat Inspectia judiciara a Consiliului Superior al Magistraturii si a reclamat „abuzurile” la care Popescu ar fi fost supus. Inspectorii CSM spun insa ca nu a fost incalcata nicio procedura.
UEFA pedepseste mai aspru rasismul
Uniunea Europeana de Fotbal (UEFA) a publicat noul sau barem disciplinar pentru sezonul 2006-2007, in cadrul caruia se prevad pedepse mai mari pentru comportamentul cu caracter rasist si pentru simulari.
In acest moment, UEFA prevede cel putin 5 meciuri de suspendare pentru orice insulta „adusa demnitatii umane a unei persoane si a unui grup de persoane, incluzand culoarea pielii, rasa, religia sau originea etnica”. O amenda de 30.000 de franci elvetieni (19.000 euro) este, de asemenea, prevazuta pentru o federatie sau un club ai caror suporteri se fac vinovati de asemenea comportamente.
De asemenea, forul european a decis sa sanctioneze cu cel putin doua meciuri de suspendare toate tentativele de simulare care au scapat vigilentei arbitrului.
O noua clasificare, „conduita incorecta a unei echipe”, apare in codul disciplinar in cazul in care cel putin 5 jucatori de la aceeasi echipa primesc cartonas galben in timpul unei partide.