La Ambasada SUA

Comemorare a victimelor terorismului

Ambasada Statelor Unite ale Americii a anuntat ca va organiza astazi, la cinci ani de la atentatele din 11 septembrie, o ceremonie de comemorare a victimelor actiunilor teroriste din intrega lume. Cu aceasta ocazie, intre 12-15 septembrie, in holul Teatrului National va fi deschisa publicului o expozitie de fotografii intitulata “Imagini din 11 septembrie”. La eveniment vor participa numeroase personalitati politice si culturale, intre care presedintele Romaniei – Traian Basescu, premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul afacerilor externe – Mihai Razvan Ungureanu.

Progrese in negocierile dintre UE si Iran

Negociatorul-sef iranian, Ali Larijani, si Inaltul reprezentant UE pentru Politica Externa, Javier Solana, au anuntat ieri, la Viena, ca discutiile pe tema politicilor nucleare ale Teheranului au inregistrat progrese.
Dupa negocierile de sambata, considerate „constructive”, cei doi oficiali s-au intalnit si ieri, pentru a continua discutiile.

Casa natala a Papei, vandalizata

Peretii casei in care s-a nascut Papa Benedict al XVI-ea, in Bavaria, au fost manjiti cu vopsea, la o zi dupa ce Suveranul Pontif si-a inceput vizita in Germania, au anuntat, ieri, autoritatile locale. Politia a informat ca nu cunoaste identitatea vandalilor, care au aruncat vopsea albastra pe peretii galbeni ai casei din Marktl, sat aflat in apropierea granitei cu Austria.
In varsta de 79 de ani, Papa intentiona sa viziteze, astazi, casa care fusese recent renovata. Suveranul pontif a locuit in Marktl timp de doi ani, inainte ca intreaga familie sa se mute.
Papa se va afla in Germania pana la 14 septembrie. Este cea de-a doua vizita a sa in Germania si a patra efectuata in strainatate de cand a urcat pe scaunul pontifical.
Bavaria este unul dintre bastioanele catolicismului german. In celelalte landuri, catolicii si protestantii sunt in proportii aproximativ egale. Acest al patrulea voiaj in strainatate de la alegerea sa in primavara anului 2005 va fi pentru Suveranul Pontif o ocazie de a evoca situatia Bisericii in tara sa natala, unde catolicii reprezinta circa o treime din populatie.

Taranistii au amanat decizia privind sustinerea PD pentru asocierea in PPE

Taranistii au amanat sedinta de decizie asupra sustinerii Partidului Democrat, in demersul de asociere la Partidul Popular European (PPE). Solicitarea democratilor de adeziune la PPE va fi discutata pe 18 septembrie, la Bruxelles. Gheorghe Ceausescu, fost deputat CDR, a decedat ieri. Evenimentul nefericit a dus la amanarea sedintei PPCD.
In primavara acestui an, liderul taranist Gheorghe Ciuhandu afirma ca PD ar trebui sa-si pastreze statutul de observator la PPE. Asta pentru ca democratii nu au respectat recomandarile popularilor europeni de apropiere de formatiunile romanesti deja asociate PPE.
Ciuhandu sustine ca taranistii au cerut democratilor doua lucruri: sa renunte la discursul dublu si sa nu mai faca racolari din randul membrilor PNTCD (PPCD).
Liderii PPCD s-au reunit intr-o sedinta ordinara a Comitetului National de Conducere pentru a evalua situatia partidului. De asemenea, ei urmeaza sa stabileasca si data organizarii unui congres – cel mai probabil in luna noiembrie.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorLa Ploiesti,