Senatul a aprobat ordonanta de privatizare a Bancii Comerciale Romane. Proiectul legii va ajunge saptamana viitoare la Camera Deputatilor, urmand ca deputatii sa il adopte pana la 21 septembrie.
Sedinta senatorilor nu a fost una tocmai linistita. Parlamentarii PRM au precizat, chiar de la inceput, ca sunt impotriva privatizarii BCR, dar si printre liberali au fost voci care au spus ca exista nereguli in procesul de privatizare. Senatorul PNL Mihai Lupoi a anuntat ca a sesizat DNA in legatura cu presupuse manevre frauduloase ale conducerii BCR, la repartizarea celor opt procente din capital catre salariati. Lupoi sustine ca anumite persoane au beneficiat de avantaje si, drept urmare, unii salariati ai BCR au fost eliminati din procesul de privatizare. Pe de alta parte, senatorul PD Marius Marinescu a cerut ministrului Finantelor sa faca publica lista demnitarilor datornici catre fostul Bancorex.
Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a reusit sa-i convinga pe toti senatorii, cu exceptia celor ai PRM, sa voteze proiectul de privatizare. Contractul de vanzare-cumparare al BCR a fost semnat cu ERSTE BANK in decembrie 2005, pentru suma de 3,75 miliarde euro.