Pe podiumul programului guvernamental „Sali de Sport”

Sala de sport din orasul Busteni a fost construita in anul 2004, prin programul guvernamental al celor „400 de sali de sport”, aceasta fiind a 306-a finalizata. Este o sala de tip „B”, cu 50 de locuri, dotata cu grupuri sanitare si vestiare duble, iar anexele mai cuprind spatii pentru medic, antrenor si arbitrii, dar si pentru depozitarea materialelor sportive. Sala de sport dispune de centrala termica proprie.
Utilitatile – mai exact canalizare, electricitate, racordarea la sistemul de apa si gaze naturale – au fost finantate de catre primaria orasului, fondurile alocate ridicandu-se la peste un miliard de lei vechi.
In urma controalelor facute de diverse comisii, s-a mentionat faptul ca este una dintre cele mai bine intretinute sali de sport construite prin programul guvernamental.
In incinta salii se pot practica mai multe sporturi ca: handbal, baschet, volei, gimnastica, tenis etc. De mentionat este ca elevii de la scolile din oras au acces gratuit, dar baza sportiva poate fi si inchiriata impatimitilor de sport, la pretul de 750.000 de lei vechi pe ora.
Bogdan BRATU
* * *
In ultima sedinta ordinara a Consiliului Local din orasul Busteni, s-a aprobat achizitionarea unui panou cu afisaj, pe baza transmisiei GSM – CSD, pe care vor fi indicate data, ora, si temperatura atmosferica. De asemenea, datorita soft-ului complex, panoul va afisa si scurte mesaje de informare ale primariei catre cetateni.
Pentru achizitionarea si montarea acestuia, au fost alocata, de la bugetul local, suma de 4.100 de euro.
Bogdan BRATU