Mircea Geoana a criticat, ieri, din nou, actuala guvernare. Presedintele PSD a facut si o gluma: “Ca sa citez un clasic in viata, premierul Tariceanu poate fi comparat cu portarul Carlos. Suntem dispusi sa platim pentru ca Tariceanu sa plece!”. “Ce poate fi mai umilitor pentru Romania decat sa primeasca la Bruxelles postul de sef peste xeroxuri?” s-a intrebat apoi, retoric, Mircea Geoana. Vorbind despre presedintele Basescu, Geoana l-a calificat pe acesta drept un pericol pentru democratia romaneasca. “Vrem o tara care sa devina precum Belarusul? Sau vrem sa dam Romaniei un guvern si o putere care sa respecte democratia, care sa ne permita sa ne afisam in Europa ca a saptea natiune? Traian Basescu, acest tip de crocodil lacrimogen, nu are dreptul sa conduca Romania!”. Senatorul PSD s-a declarat amuzat de lectiile de reformare pe care Traian Basescu le da PSD-ului.

Nu cu bata se face disciplina in partid

* sustine Ion Iliescu
Fondatorul PSD, Ion Iliescu, a luat atitudine, ieri, de la tribuna Consiliului National, impotriva acelor lideri ai formatiunii care incearca sa impuna membrilor de partid disciplina cu forta. „Traim in conditii de libertate, de democratie. Unitatea este un element esential, dar nu suntem in cazarma. Am, insa, astazi, niste stridente care ma ingrijoreaza; nu cu bata, cu ghioaga se face disciplina in PSD, disciplina este o actiune coerenta si fireasca a unor militanti, care da forta partidului. Altminteri, daca strangem cu lasoul oameni si ii bagam intr-o structura rigida, n-am facut nimic”, a afirmat Ion Iliescu. El a comentat astfel un avertisment lansat la deschiderea consiliului de liderul PSD Mircea Geoana acelor membri care critica partidul afirmand ca, daca doresc sa ramana in PSD, trebuie sa se alinieze la politica promovata de conducere.

Social-democratii se grabesc sa schimbe garda

Liderul PSD, Mircea Geoana, a anuntat, ieri, la Targu Mures ca in cadrul Congresului extraordinar din 10 decembrie vor avea loc alegeri pentru functiile de conducere, simultan cu modificarea statutului partidului. Geoana a justificat aceasta graba prin faptul ca Traian Basescu intentioneaza sa cupleze alegerile pentru Parlamentul European cu cele anticipate iar PSD trebuie sa fie pregatit pentru acest moment. Geoana a subliniat ca PSD are obligatia de a alunga de la putere „alianta portocalie”, al carei „adevarat patron si garant” este Traian Basescu.Totodata liderul PSD a apreciat ca, in 2007, este foarte posibil sa se organizeze alegeri anticipate, eventual in acelasi timp cu alegerile pentru PE, pentru ca seful statului isi doreste foarte mult acest lucru, in ciuda „instructiunilor de la Bruxelles”. Vicepresedintele PSD, Ioan Rus, a anuntat ca gruparea de la Cluj il va sustine pe Mircea Geoana pentru functia de presedinte al partidului, la Congresul extraordinar din 10 decembrie.

Liberalii sar la gatul liderului PSD

Liberalii au raspuns prompt acuzatiilor lansate de social-democrati. Intr-un comunicat PNL se afirma ca liderul social-democrat Mircea Geoana a incercat sa ascunda tensiunile din propriul partid “printr-un limbaj demn de un stadion de provincie”. “Inconjurat de baroni locali, Mircea Geoana se chinuie cu orice pret sa demonstreze ca PSD reprezinta o solutie pentru viitorul Romaniei”, se mai arata in comunicatul PNL. Liderul PSD a afirmat, ieri, ca presedintele Traian Basescu patroneaza un grup de oligarhi si ca “Alianta PNL-PD este dusmanul de moarte al social-democratilor”.

Democratii isi ataca dur aliatii

Doi ministri democrati ii critica la scena deschisa pe liberali si pe premierul Calin Popescu Tariceanu. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, le-a cerut democratilor, la Colegiul Director National PD, sa nu mai faca niciun fel de oferte de colaborare catre PNL. Radu Berceanu le-a reprosat liberalilor ca au respins toate propunerile democratilor, si in special pe cele legate de fuziune si alegeri anticipate. La randul sau, ministrul Integrarii, Anca Boagiu, l-a acuzat pe premierul Calin Popescu Tariceanu ca si-a arogat succesul integrarii europene.