• Imbracati-va in rosu si nu deschideti usa blondelor !
Noaptea care desparte anii este, pentru romani, plina de traditii si superstitii. Bani in buzunar si paharul plin sunt cele cunoscute de toata lumea. Iata, insa, lista trucurilor si superstitiilor pentru ca anul 2007 sa inceapa sub cele mai bune auspicii.
Se spune ca acel obiect pe care il tineti in mana de Anul Nou, la 12 noaptea, sau cel pe care puneti mana imediat dupa ora 12 va fi cel mai important plan al vietii dv. in anul care vine. De aceea e important sa va stiti prioritatile: daca tineti bani in mana, veti merge bine cu banii tot anul, daca va tineti iubita (iubitul) de mana, va va mer-ge bine cu dragostea tot anul, daca veti avea paharul in mana, va fi un an vesel. Dorinta pusa la miezul noptii de Revelion are toate sansele sa se implineasca.
E bine sa va platiti din timp toate datoriile, pentru ca Anul Nou sa nu va gaseasca cu datorii, pentru ca se spune ca asa veti fi tot anul: plin de datorii. Puneti pe masa de Anul Nou crengute de vasc. Aduc noroc.
Primul om care va trece pragul in prima zi din Noul An va influenta tot anul. Persoanele blonde sau roscate aduc ghinion, persoa-nele brunete aduc noroc. Primiti in casa prima persoana care va bate la usa in prima zi din Noul An. Daca aceasta este o femeie – va fi un an prost, daca e barbat – va fi un an norocos.
Aduce ghinion daca agatati calendarul inainte ca Noul An sa inceapa; Nu trebuie sa aruncati nimic din casa in prima zi de An Nou, nici macar gunoiul. Traditia artificiilor este veche. Bunicii stiau ca trebuie sa faca mult zgomot la miezul noptii pentru a alunga spiritele rele (atunci zgomotul era facut cu biciul si clopoteii, acum avem artificii). Anul Nou va fi luminos daca se lasa o lampa sau o lumanare aprinsa pana la ziua.
E bine sa va imbracati in rosu in noaptea de Revelion.