De ce vorbesc mult femeile

In urma unor studii aprofundate, dr. Luan Brizendine, un psiholog american a descoperit ca, in medie, o femeie obisnuita rosteste circa 20.000 de cuvinte pe zi, cu 13.000 mai multe decat un barbat. Reprezentantele sexului frumos vorbesc mai repede, aloca mai multe resurse cerebrale conversatiilor si le place sa-si auda propria voce.
In opinia psihologului, „femeile au o autostrada cu opt benzi pentru procesarea emotiilor, in timp ce barbatii dispun doar de un mic drum de tara”. Datorita dezvoltarii precare a zonelor cerebrale responsabile cu comunicarea, emotiile si memoria, barbatii au o mai mica aplecare spre conversatie decat femeile, iar acelasi lucru se intampla si in cazul emotiilor.
Desi barbatii sunt „defecti” din acest punct de vedere, exista si avantaje, explica medicul american. Testosteronul reduce zona cerebrala responsabila de ascultare, permitand reprezentantilor sexului tare sa devina „surzi” la majoritatea argumentelor logice invocate de partenerele lor. Daca sufera la capitolul conversatie si emotii, barbatii au totusi mai mult timp sa se gandeasca la… sex.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentIn 2007,
Articolul următorAnual,