Petrom ieftineste carburantii

Incepand de astazi, Petrom ieftineste intreaga gama de carburanti cu 3 bani pe litru. Compania a anuntat ca reducerile survin ca urmare a scaderii cotatiilor internationale ale petrolului. Ultima ieftinire a carburantilor Petrom a avut loc la data de 11 ianuarie 2007, cea mai mare reducere fiind de noua bani pe litrul de motorina Top Nordic Diesel.

PSD a strans voturile suspendarii

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat, ieri, ca oficialii partidului au reusit sa stranga semnaturile a cel putin o treime dintre parlamentari, necesare initierii procedurii de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu. Liderul social-democrat a spus ca au fost adunate 163 de semnaturi, 146 fiind ale parlamentarilor PSD iar 17 – de la alesi ai PRM.
Potrivit articolului 95 din Constitutia Romaniei, procedura de suspendare a presedintelui cade in sarcina Parlamentului, la initiativa a cel putin unei treimi din numarul total de parlamentari. Astfel ca din 469 de alesi, cel putin 157 trebuie sa adere la initiativa.
Suspendarea poate avea loc in sedinta comuna daca exista votul majoritatii, respectiv a 235 persoane.

Se renunta la ora GMT ?

Un parlamentar conservator a propus Parlamentului de la Londra ca Marea Britanie sa renunte la ora GMT – Greenwich Mean Time – si sa isi alinieze ora oficiala la cea a Europei Centrale. Propunerea deputatului Tim Yeo ca Marea Britanie sa adopte experimental, timp de 3 ani, o noua ora oficiala, va fi discutata in Parlamentul de la Londra. Potrivit cercetatorilor, o mai buna aliniere a orelor de trezire si de lumina solara va reduce cererea de electricitate si numarul victimelor accidentelor de circulatie din timpul serii. O tentativa similara a starnit intre 1969 si 1971 un val de proteste din partea fermierilor si a altor persoane obligate sa se trezeasca devreme, care au acuzat cresterea numarului orelor matinale fara lumina solara.
Promotorii noului proiect sustin insa ca acesta are sanse mai mari de succes, dat fiind ca in prezent exista o mult mai mare flexibilitate a orelor de munca.

S-au decis sferturile de finala din Cupa Romaniei

Steaua cu Otelul Galati, Rapid cu FC Arges, Pandurii Tg. Jiu cu FC National si Poli Timisoara cu Poli Iasi sunt cele patru sferturi de finala din Cupa Romaniei.
Surpriza acestei faze a competitiei este absenta lui Dinamo, eliminata in turul 4 de Pandurii in reprizele de prelungire ale meciului.
Meciurile se joaca intr-o singura mansa, iar echipele prevazute primele in program la fiecare joc sunt considerate organizatoare.

Fiecare secunda, platita cu 90.000 $

Vanzari de peste 3.000 de miliarde de dolari. Cam atat cheltuie populatia lumii in supermarket. Cele mai mari 250 magazine din lume au ajuns la aceasta cifra incredibila de 23 de ori mai mare decat produsul intern brut al Romaniei, din acest an. Cumparaturile sunt uriase cand ne gandim numai la noi, unde anul trecut comertul a ajuns la 50 de miliarde de dolari. Un studiu realizat de compania Deloitte si revista Stores privind vanzarile efectuate de cei 250 mari vanzatori cu amanuntul din lume prezinta cifre ametitoare. In fiecare secunda s-au facut cumparaturi de 90.000 dolari, sau 5.4 milioane dolari pe minut. Si cu toate ca pare o cifra uriasa, cresterea a fost de doar 6%. Cu toate acestea, anul fiscal incheiat in iunie 2006 a fost un an benefic pentru 80% dintre marile lanturi de magazine de top. Dar nu toate companiile mari au inregistrat cresteri importante. 20% din companiile care au intrat in studiu au inregistrat scaderi ale vanzarilor. Cam jumatate dintre acestea isi au sediul in Europa, si s-au plasat sub media de crestere a veniturilor, de 8.6%, in timp ce firmele din America Latina au realizat salturi de 20.3%, adica mai mult decat media. Cele mai multe companii din acest top isi desfasoara activitatea in sectorul alimentar, dar prezenta lor in ultimii 10 ani continua sa scada. Prin 1995, 61 % din topul 250 al celor mai mari magazine lucrau in alimentatie, iar in studiul din acest an, 135 de magazine din top au avut de-a face cu alimentatia