Urmas pentru Vladimir Putin ?

Una dintre vedetele Formului Economic Mondial de la Davos a fost vicepremierul rus Dmitri Medvedev, care este si presedintele concernului Gazprom.
Desi a ocolit cu abilitate capcanele intinse de ziaristi, spunand ca prefera sa se concentreze pe prezent, Medvedev a dat impresia ca este pregatit pentru a-i lua locul lui Vladimir Putin la carma Federatiei Ruse.
Alegerile prezidentiale rusesti vor avea loc pe 2 martie 2008, la trei luni dupa cele legislative. Dmitri Medvedev a zambit cu modestie camerelor de filmat si a spus ca este foarte multumit de functiile pe care le are in prezent, dar discursurile si prestatia sa au facut senzatie la Davos.
Rezervat in tara sa, Medvedev a fost relaxat si volubil la forum. El a lansat o adevarata ofensiva de sarm pentru a ameliora imaginea Moscovei, afectata de conflictele cu vecinii si acuzata ca isi foloseste enormele resurse ca obiect de santaj.
In Elvetia, Medvedev a anuntat un plan in trei puncte pentru dezvoltarea Rusiei: diversificarea economiei, a infrastructurii si mai ales o mai buna folosire a capitalului uman. Apoi a incheiat, intr-o engleza fluenta: „Rusia va cuceri Occidentul nu prin forta, ci prin realizarile sale, fara sa uite sa-si protejeze obiectivele strategice”.

Directorul general al Ministerului irakian al Industriilor a fost ucis

Un alt responsabil irakian si-a pierdut viata la Bagdad. Este vorba despre Adel Abdul-Mehsun al-Lami, directorul general al Ministerului irakian al Industriilor care a fost ucis, ieri, in timp ce se indrepta spre serviciu. Mai multe persoane inarmate au atacat masina in care se afla responsabilul irakian.
In atac si-au mai pierdut viata fiica oficialului irakian, soferul masinii si un alt angajat al Ministerului Industriilor.

Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box

Rudel Obreja a fost ales, ieri, in functia de presedinte al Federatiei Romane de Box (FRB), in cadrul Adunarii Generale extraordinare a forului roman. Acesta a primit 108 voturi, dintre cele 110 validate (116 participanti la vot), in timp ce singurul sau contracandidat, Nicolae Ghita, a primit doua voturi. Sase voturi au fost anulate.
Pentru functia de presedinte isi depusesera candidaturile si Ion Pop, Francisc Vastag si Viorel Zamfir, dar acestia nu au fost prezenti la Adunarea Generala si astfel, conform statutului, nu au putut fi votati.

Grav accident rutier in Germania

40 de persoane au fost ranite, iar doua dintre ele se zbat intre viata si moarte, dupa ce autocarul belgian in care se aflau s-a rasturnat ieri dimineata, pe o sosea din Germania. Autovehiculul transporta schiori belgieni care se intorceau dintr-o vacanta in Bavaria. Din primele date ale anchetei, soferul a adormit, se pare, la volan.
30 de pasageri, cu varste intre 21 si 77 de ani, au suferit rani usoare. Alti 7 sunt grav raniti, iar 2 dintre belgieni sunt in stare critica. Autocarul in care se aflau se indrepta spre Frankfurt.