Dupa o petrecere pe cinste, cu multe oferte culinare stropite din belsug cu alcool, pot aparea tulburari ale aparatului digestiv, dar si mahmureala. Pentru tratarea mahmurelii, se pot folosi cojile de banane sau de mandarine. Astfel, o coaja de banana se pune la fiert in 250 mililitri apa, dupa care se bea decoctul obtinut fierbinte. O alta solutie mai simpla ar putea fi un suc proaspat de mandarine, de aproximativ 500 mililitri. Tot mandarinele pot fi utilizate si pentru indigestia provocata de excesul de alimente sau alcool. O planta cunoscuta pentru eliminarea rapida a efectelor alcoolului este anghinarea. Din acest produs se prepara o infuzie care are o eficacitate foarte buna deoarece stimuleaza secretia biliara, scade nivelul zaharului din sange si regenereaza celulele hepatice. In cazul intoxicatiilor cu alcool se recomanda sa se bea cat mai multa apa deoarece deshidratarea provocata de alcool este principala cauza a mahmurelii. De asemenea, in cazul unor intoxicatii alimentare se folosesc ridichi rosii si negre. Sucul proaspat stors din ridichi este o solutie rapida si foarte eficienta impotriva acestor afectiuni.
Daca simtiti ca va crapa capul de durere, iata ce puteti face:
– se aplica pe tample, timp de 15-20 de minute, jumatati de ceapa (sau felii de ceapa), care vor inlatura durerea.
– se aplica felii de cartof crud pe frunte si tample sau frunze proaspete de menta, cimbrisor si varza. Cu sucul de varza se pot unge si incheieturile mainilor, pentru o mai mare eficienta.
– in cazul in care tensiunea celui suferind de dureri de cap este foarte mare, se fac bai calde la picioare si maini (insa, aceasta procedura nu este recomandata acelora cu tensiune mica).
– in privinta migrenelor, foarte eficiente sunt cataplasmele din faina de mustar aplicate in zona cefei, a fruntii si a talpilor.
– se fierb pelin si ulei de masline, iar cu amestecul obtinut se unge locul dureros sau se aplica sub forma de comprese.
– se aplica pe tample si la ceafa comprese cu infuzie rece de menta (30 de grame de planta la un litru de apa) sau comprese cu gheata pe cap, timp de 1-2 minute, apoi pe partile laterale ale gatului.