Incendiu la New York

Opt copii si un adult au murit in urma unui incendiu care a cuprins ieri-noapte o cladire din New York. Cel putin alte 10 persoane au fost ranite. Autoritatile locale au declarat ca acesta a fost unul dintre cele mai puternice incendii care a avut loc in metropola americana in ultimii ani. Martorii au povestit ca o femeie, ingrozita de flacarile devastatoare, a incercat sa-si salveze copiii aruncandu-i pe geam. Mai multe echipe de pompieri au venit la locul tragediei. Patru pompieri si unul dintre membrii echipei de salvare au fost internati din cauza ranilor provocate de flacari. Potrivit autoritatilor, in imobilul de trei etaje locuiesc 4 familii cu 17 copii. Majoritatea locatarilor sunt imigranti din Mali. Deo- camdata, pompierii nu au stabilit cauzele incendiului care a cuprins parterul si primul etaj al cladirii.

Mafiot italian, prins la Craiova

Unul dintre cei mai cautati mafioti italieni, Antonio Constantini, condamnat in Italia la 21 de ani de inchisoare pentru omor, a fost prins ieri dimineata in Romania.
Barbatul se ascundea intr-un apartament din centrul Craiovei si a fost ridicat de politistii de la Serviciul Urmariri din IGPR. Politistii au reusit sa il prinda pe Constantini in urma telefonului dat de acesta, in Italia, la ceilalti membri ai familiei mafiote Sacra Corona Unita. Dupa ce au vazut prefixul Romaniei, politistii italieni au transmis informatiile ofiterilor de la Serviciul urmariri din IGPR care l-au prins pe italian in apartamentul pe care il inchiriase in centrul Craiovei.
Autoritatile italiene sustin ca abia in decembrie 2006 au aflat ca Antonio Constantini se afla in Romania. Barbatul era cunoscut de politistii italieni deoarece facea parte dintr-o familie mafiota care se ocupa cu traficul de droguri, arme si fiinte umane.
Politistii au declarat ca italianul se ocupa in Romania de import de cafea si avea un nume fals. El va fi extradat in cel mai scurt timp in Italia, pentru a-si ispasi pedeapsa.

Directia Generala Anticoruptie are un nou sef

Noul sef al Directiei Generale Anticoruptie din MAI este procurorul Irinel Paun. Propunerea a fost avizata de ministrul de Interne, Vasile Blaga. Paun ocupa, in acest moment, in DNA, functia de sef al Sectiei de Combatere a Coruptiei. Dupa avizul ministrului Administratiei si Internelor, CSM il va detasa pe procurorul numit in functia de sef al DGA. Irinel Paun a supravegheat cele mai importante dosare de anticoruptie din DNA, printre care si dosarul Zambaccian al fostului premier Adrian Nastase. Functia de sef al DGA a ramas libera in urma cu doua zile, cand procurorul Marian Sintion a plecat de la conducera institutiei, motivandu-si demisia prin motive profesionale.

Comunistii ucrainieni, impotriva aderarii la NATO

Comunistii ucraineni sunt nemultumiti de hotararea Congresului american de a sustine candidatura Kievului pentru aderarea la NATO. Ei sunt de parere ca este vorba despre un amestec in afacerile interne ale tarii lor si propun organizarea unui referendum pe aceasta tema. Camera Reprezentantilor si Comisia pentru relatii externe din Senatul american au acceptat sa sustina extinderea Aliantei Nord-Atlantice si eventuala admitere a Georgiei si Ucrainei. Desi Guvernul prooccidental din Georgia si-a propus aderarea la NATO, scena politica de la Kiev este divizata pe aceasta tema. Cele doua mari curente sunt reprezentate de partizanii presedintelui proeuropean Viktor Iuscenko si de cei ai premierului prorus Viktor Ianukovici. “Cred ca serviciile de securitate si Ministerul de Externe ar trebui sa ii declare personna non grata pe cei care sustin aderarea Ucrainei la NATO”, a declarat un membru marcant al grupului comunist din Parlamentul de la Kiev.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEPIGRAME
Articolul următorDREPTUL LA OPINIE