Fabrica de hartie – mai aproape de a fi facuta ghemotoc

Recent, la Primaria orasului Busteni, a avut loc o intalnire intre reprezentantii administratiei locale si cei ai unor investitori spanioli, care si-au manifestat intentia de a dezvolta un complex mixt, rezidential si comercial, pe locul „fabricatiei 1” a fostei Fabrici de Hartie din localitate (pe partea stanga a DN1 – in foto). De fapt, este vorba despre doua firme spaniole, „Habitania” si „Commercia-Detea Group”, prima fiind responsabila de construirea ansamblului rezidential, iar celei de-a doua revenindu-i sarcina de a amenaja spatiile comerciale. Conform unui proiect inca neramas definitiv, pe partea stanga a DN 1, ar trebui sa fie construite opt blocuri, totalizand 400 de apartamente, si sa fie create 400 de locuri de parcare, dintre care 100 supraterane, iar 300 subterane. Cat priveste viitorul centru comercial, acesta va ocupa o suprafata de 5.000 de mp.
Potrivit unui comunicat de presa al Primariei Busteni, in cadrul intalnirii dintre reprezentantii administratiei locale si cei ai investitorilor spanioli, acestia din urma au prezentat si o parte dintre lucrarile pe care le-au realizat in trecut si au mentionat ca durata de viata a complexului pe care doresc sa-l realizeze la Busteni va fi de cel putin 15 ani.
Conform aceleiasi surse, aceasta intalnire deschide sirul unor dezbateri publice pe marginea aceleiasi teme. Astfel, atunci cand se va ajunge in faza finala a proiectarii, locuitorilor orasului Busteni le vor fi prezentate, in detaliu, toate planurile de dezvoltare a zonei in cauza. Se estimeaza ca, alaturi de alte beneficii colaterale, ansamblul mixt, rezidential si comercial, va duce la crearea a 150 de noi locuri de munca directe.
Desi forma finala a complexului care urmeaza sa fie construit va fi stabilita numai dupa efectuarea unui studiu geotehnic, investitorii sunt hotarati sa inceapa demolarea fostei fabrici de hartie, inca de anul acesta.
(I.S.)