Multe femei isi doresc sa poata folosi produsele cosmetice de machiaj, dar sunt impiedicate de diferite probleme de ordin medical. De aceea, specialistii in domeniu aduc foarte multe argumente in favoarea machiajului mineral care, spre deosebire de produsele cosmetice obisnuite, are la baza componente nonalergice. Acestea hranesc epiderma in profunzime, nu contin alcool, parfum, coloranti, uleiuri minerale sau conservanti. Poate unul dintre principalele avantaje il reprezinta acela ca, in privinta acestui tip de machiaj nu exista contraindicatii sau efecte adverse. Machiajul mineral este adecvat pentru orice tip de ten, inclusiv pentru cele sensibile. Astfel, nu este nicio problema sa va machiati astfel, chiar daca suferiti de vreo forma de alergie, acnee, pori inchisi sau deshidratare.
Produsele cosmetice minerale au textura naturala, sunt foarte usoare si fluide si nu incarca tenul, asa cum se poate intampla cu alte produse. Chiar daca doriti sa va fardati mai intens, tenul dumneavoastra va avea o stralucire naturala, discreta. Ceea ce este cu adevarat remarcabil este faptul ca pielea poate sa respire, iar porii nu sunt obturati. Mai mult decat atat, ingredientele care se regasesc in produsele minerale se pot dovedi foarte benefice pentru piele, contribuind la improspatarea acesteia. Spre exemplu, pudra minerala nu accentueaza ridurile, pentru ca nu se colecteaza in pliuri, asa cum exista riscul daca folositi o pudra obisnuita. Mineralele continute confera un aspect natural sanatos si stralucitor, iar vitaminele si compusii antioxidanti protejeaza tenul de agentii nocivi.
De asemenea, in privinta protectiei se adauga si faptul ca machiajul mineral se constituie intr-un fel de bariera naturala de protectie in fata razelor de soare, oxidul de zinc din produsele de machiaj mineral, contribuind la acest lucru. Astfel, machiajul mineral nu este nociv pentru piele, si, pe langa acest lucru, dimineata nu veti gasi perna patata, iar dumneavoastra veti arata perfect.