Ieri seara, de la ora 17.00, in Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti, a debutat editia cu numarul 50 a Campionatelor Internationale de Gimnastica ale Romaniei. La competitia jubiliara, care se desfasoara la finalul acestei saptamani, vor fi prezenti reprezentanti de seama din 20 de tari de pe glob, cum sunt cei din Canada, Italia, Germania sau Franta. Probele competitiei au fost deschise, aseara, de baieti, prin intrecerile de la individual compus. Dupa retragerea lui Marius Urzica, antrenorul lotului national al Romaniei, Dan Grecu, isi pune mari sperante in noul lider al formatiei, care este Marian Dragulescu.
Campionatul continua, astazi, incepand de la ora 17.00, cu proba de individual compus feminin. La aceasta intrecere, echipa tarii noastre, pregatita de catre Nicolae Forminte, se bazeaza pe valoarea tinerelor Sandra Izbasa si Steliana Nistor, sportive care incearca sa formeze, din nou, redutabila echipa a Romaniei, campioana europeana, mondiala si olimpica. Din pacate pentru selectionata tarii noastre, detinatoarea a trei titluri olimpice, Catalina Ponor, nu va concura in cadrul competitiilor, ea urmand a prezenta doar un program demonstrativ la barna. Decizia acesteia de a nu participa la probele intrecerii internationale a fost luata, de comun acord cu antrenorul sau, Matei Stanei, dar si cu oficialii Federatiei Romane de Gimnastica, pentru a nu risca, acum, in prag de Campionate Europene si Mondiale, o accidentare.
Maine, de la ora 11 dimineata, Internationalele de Gimnastica programeaza ultimele probe ale intrecerii – finalele pe aparate, rezervate atat fetelor cat si baietilor. La finalul competitiei, se va organiza un banchet rezervat delegatiilor sportive ale tarilor participante.
Petre APOSTOL