• Omenirea ia foc • Canicula si furtuni • Foamete
2007 va fi cel mai fierbinte an din istoria omenirii! Aceasta este concluzia la care au ajuns specialistii in meteorologie din Marea Britanie care sustin ca ne asteapta un an apocaliptic.
Temperaturi cu pana la 5 grade Celsius mai mari decat maximum inregistrat pana acum, seceta si furtuni. Spus in cateva cuvinte – va fi cel mai cald an din istoria omenirii. Specialistii britanici cred ca fenomenul climatic este legat de incalzirea apelor din centrul si estul Oceanului Pacific. Acest lucru perturba climatul coastelor occidentale, din America de Sud pana in Africa de Est si influenteaza in cele din urma clima mondiala.
Cresterea temperaturilor pe plan global va antrena, de asemenea, o serie de efecte precum topirea calotelor glaciare, cresterea nivelului oceanelor si schimbarea tiparelor meteorologice. Scenariul prezentat de britanici pe termen lung arata cam asa: lantul efectelor va continua cu declansarea inundatiilor, furtuni violente si, nu in ultimul rand, foamete. Prognoza expertilor britanici pare sa se adevereasca deja, in Romania. Meteorologii romani spun ca in tara temperaturile sunt mai mari cu pana la 5 grade Celsius decat maximele inregistrate in anii precedenti.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorZIUA EROILOR