Astazi – dupa incheierea referendumului, si maine, locui-torii Florestiului sunt in sarba-toare; administratia locala orga-nizeaza, pentru prima data, Zilele Florestiului, manifestare care se doreste a fi un gest de recunos-tinta fata de toti acei localnici care au contribuit la dezvoltarea comunei, la aducerea ei in stadiul in care va primi statutul de oras. Primaria comunei a pus la bataie vreo 5.000 de euro pentru susti-nerea acestei prime sarbatori a localitatii, pentru care, dupa cum ne declara Marius Soare, consilier juridic al institutiei, a fost adoptat un program cu numeroase actiuni. „Primaria a pornit de la ideea ca florestenii merita o astfel de sarbatoare, deoarece aproape fiecare a contribuit, mai mult sau mai putin, la devenirea localitatii. Iar prima editie a Zilelor Florestiului se cam suprapune, din cate am auzit, cu aprobarea de catre Guvern a statutului nostru de oras” – ne-a mai spus Marius Soare.
Sambata seara, si duminica, la Floresti, vor canta mai multe trupe de muzica – de diferite sti-luri – se vor instala statii de amplificare si pentru jocuri de laser si au fost eliberate nume-roase autorizatii pentru comer-cianti care vor sa distribuie produse specifice in astfel de evenimente. In mod special, Primaria va oferi steaguri tricolore si ale Uniunii Europene, tricouri si sepcute care sa marcheze acest eveniment.
Zilele Florestiului se vor incheia maine seara cand, la ora 22,00 este programat un foc de artificii, de gradul 2, care va putea fi urmarit timp de trei minute.
Leon CHIRILA

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDa sau Nu = 1 euro/pe cap de roman
Articolul următorIn 2015,