Potrivit unui studiu facut public de Institutul de Statistici din Anglia, angajatii francezi sunt cei mai nemultumiti de locul lor de munca, fiind urmati de britanici si de suedezi. Pe ultimul loc se situeaza irlandezii, care nu fac prea multe comentarii la adresa conditiilor de munca.
„Este interesant de urmarit ca, dupa Franta, Marea Britanie si Suedia, angajatii care se plang cel mai tare de locul de munca sunt americanii, desi acestia ar trebui sa fie cei mai fericiti daca tinem cont de raportul venituri / nivel de trai din S.U.A.”, a declarat Charlotte Cornish, directoarea departamentului care a realizat cercetarile.
Acest studiu s-a axat pe o serie de factori precum: parerea angajatilor despre nivelul de salarizare, relatia dintre venituri si cheltuielile cotidiene, numarul de ore de lucru pe saptamana, precum si influenta vietii pro-fesionale asupra celei personale.
Japonezii au cel mai scazut moral pe piata de munca internationala, insa ei nu se plang atat de mult de conditii sau salariu. Olandezii se pare ca sunt cei mai optimisti si au un moral ridicat in ceea ce priveste munca, fiind urmati de tailandezi si de irlandezi. Acestia din urma, desi se plang si ei destul de des, muncesc totusi cu placere.