* Un militar roman, ranit in Afganistan
Sergentul major Ioan Constantin, dintr-o subunitate a trupelor romane dislocate in Afganistan, a suferit un incident pe timpul executarii unei misiuni de patrulare in provincia Herat a anuntat, ieri, Ministerul Apararii Nationale.
El a fost ranit la un ochi in timpul unei explozii care a avut loc in zona de operatiuni a militarilor romani.
Militarul a fost evacuat la spitalul militar spaniol din Herat unde i s-a facut o incizie pentru a i se vindeca hematomul de la ochi. Vederea nu i-a fost afectata si, potrivit medicilor, militarul va putea reveni in misiune in circa 4-5 zile.
* Prin¡ul Harry va pleca la razboi
Printul Harry, al treilea in linia mostenitorilor coroanei britanice, va pleca, alaturi de unitatea sa, in Irak, punand astfel capat speculatiilor din presa pe marginea „scutirii” sale de o astfel de misiune.
Anuntul a fost facut de catre seful Statului Major al Armatei Regale – sir Richard Dannatt, care a precizat ca decizia ar putea fi, totusi, revizuita. Astfel, tanarul Harry ar urma sa plece in zona orasului irakian Basra, la comanda unei unitati formate din 12 oameni si patru vehicule de patrula blindate.
Presa britanica a comentat intens riscul intetirii atacurilor asupra fortelor regale britanice, odata cu sosirea printului. Speculatiile ca Harry nu ar avea voie sa faca stagiul de sase luni au fost intarite de faptul ca luna aprilie a fost una dintre cele mai sangeroase pentru trupele britanice aflate in misiune in Irak: 12 militari britanici au murit luna trecuta in Irak, 11 dintre acestia si-au pierdut viata pe 19 aprilie, chiar in genul de misiune pe care Harry si subordonatii sai ar urma sa o execute.
* Liderul Al-Qaida, din Irak, a fost ucis
Noul lider Al-Qaida din Irak, Abu Ayyub Al-Masri, a fost ucis ieri intr-o „lupta interna” intre militanti la nord de Bagdad, a anuntat purtatorul de cuvant al Ministerului irakian de Interne.
„Avem rapoarte de informatii credibile ca Al-Masri a fost ucis azi (marti – n.r.)”, a declarat agentiei Reuters generalul de brigada Abdul Kareem Khalaf. Al-Masri preluase conducerea organizatiei teroriste din Irak dupa ce iordanianul Abu Musab Al-Zarqawi a fost ucis intr-un raid aerian, in iunie 2006. Armata SUA l-a descris ca fiind un apropiat al lui Zarqawi, care s-a antrenat in Afganistan si a format prima celula Al-Qaida in Bagdad. Washingtonul pusese o recompensa de cinci milioane de dolari pe capul lui Masri.

In Spania,

* Doi morti si 16 raniti, in urma exploziei dintr-un imobil
O cladire cu apartamente, de cinci etaje, s-a prabusit ieri-dimineata, in centrul orasului Palencia, la nord-est de Madrid, in urma unei explozii, deflagratia soldandu-se cu cel putin doi morti si 16 raniti, a anuntat postul de radio national spaniol. Explozia a avariat si cladiri invecinate. Imobilul este situat in apropierea Catedralei, in centrul orasului cu 80.000 de locuitori. Explozia, care ar fi putut fi provocata de o scurgere de gaze, a distrus complet cele cinci etaje, in jurul orei locale 06.00, iar pompierii au intervenit ca sa evacueze eventualele victime. Autoritatile se tem ca numarul victimelor ar putea fi mare.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentINCHIDEREA EDITIEI
Articolul următor1 Mai, sub semnul violentei