Rectificarea bugetara da, dar si ia

Ministerul Sanatatii este principalul beneficiar al primei rectificari bugetare din acest an. Guvernul va suplimenta cu 355 de milioane de lei fondurile alocate pentru reparatii la spitale si inceperea constructiei la Spitalul Municipal Bacau.
Si Ministerul Economiei si Finantelor va beneficia de rectificarea bugetara. Va primi inca 570 de milioane de lei, dar mai bine de doua treimi din aceasta suma vor merge la Fondul National de Preaderare. Dupa rectificare, va creste cu 100 de milioane de lei bugetul Ministerului de Interne. De asemenea, vor creste si bugetele SRI si SRTV, in timp ce fondurile destinate apararii, transporturilor si mediului, vor fi diminuate.
Proiectul de ordonanta privind rectificarea bugetara va fi discutat in sedinta de maine a Guvernului, deficitul bugetar urmand sa fie redus cu 0,2%.

Stefan Chitu, ales in conducerea FRF

Presedintele echipei de fotbal FCM Campina, Stefan Chitu, a fost ales, ieri, membru in Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal. Acesta si-a castigat dreptul de a reprezenta esalonul secund in structurile fotbalului romanesc, in cadrul Adunarii Generale a FRF, presedintele gruparii campinene obtinand cele mai multe voturi de la reprezentantii cluburilor.

Executivul, dispus sa-si asume raspunderea pe legea votului uninominal

Guvernul este pregatit sa-si asume raspunderea pe legea votului uninominal, daca partidele parlamentare nu vor sustine proiectul, astfel incat acesta sa fie adoptat cat mai repede in sesiunea din toamna. Anuntul a fost facut de vicepresedintele PNL Ludovic Orban la finalul sedintei Biroului Permanent al partidului.
„Noi am initiat acest proiect de lege. Daca pana in termenul propus nu se va adopta, Guvernul o sa-si asume raspunderea.
Proiectul legii privind votul uninominal este aproape finalizat si urmeaza sa fie depus la Senat. Documentul a fost realizat pe baza proiectului Asociatiei Pro Democratia cu amendamentele partidelor parlamentare.
Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, saptamana trecuta, dupa consultarile cu liderii de partide parlamentare, ca s-a convenit ca pe parcursul verii, Comisia de Cod electoral sa lucreze la acest proiect, astfel ca la inceputul lui septembrie sa poata fi adoptat de Senat.