Conducerea Asociatiei Judetene de Fotbal Prahova (AJF) s-a reunit, joi dupa-amiaza, pentru a tine sedinta cu delegatii formatiilor care activeaza in campionatul judetean. Au fost prezenti numai oficialii echipelor Ligii A, in timp ce, din Liga B, nu a venit la intalnire niciun reprezentant. Astfel, acestia din urma vor trebui sa depuna o cerere de inscriere pana pe 18 august, atunci cand incep competitiile. In caz contrar, nu vor putea evolua in campionatul judetean. La intalnire a fost stabilit, deja, programul competitional pentru editia 2007-2008 a Ligii A Prahova, urmand ca, pentru seriile celelalte, sa se definitiveze in perioada imediat urmatoare.
Dupa ce au anuntat ca vor boicota competitia, suparate ca au retrogradat in esalonul inferior si vor fi nevoite sa isi dispute meciurile la distante mari, echipele Viitorul Tiparesti, Tricolorul Cotofenesti, Viitorul Olteni, Rapid Cosminele, Avantul Bertea si Flacara Malaiesti nici macar nu au catadicsit sa isi trimita reprezentantii la intrunire. In fapt, dupa ce au amenintat cu boicotarea campionatului, printr-un protest adresat Biroului Executiv al AJF, oficialii acestora au „fentat” si sedinta. Dupa cum ne-a declarat vicepresedintele AJF, Teodor Negoita (in foto), „nemultumirile acestor grupari nu sunt fondate, pentru ca noul regulament si noul sistem competitional au fost aprobate in Adunarea Generala, unde am si atentionat reprezentantii echipelor in cauza de acest lucru”.
Vizavi de acest aspect, presedintele AJF, Silviu Crangasu, ne-a declarat: „Au jucat un campionat si au retrogradat. Ce sa le fac? Sa le inscriu direct in Liga A? Acesta este sistemul competitional, aprobat si votat, in unanimitate, vara trecuta. Le-am propus sa isi alcatuiasca o serie, formata din toate echipele retrogradate, sa stabileasca chiar si un criteriu de promovare-retrogradare, dar nu au fost de acord. Nu cant cum vor ei, ci dupa regulament!”
Tot Crangasu a mai declarat ca se vor lua masurile necesare in ceea ce priveste echipele care nu au bazele sportive conform normelor :”Echipele care nu au stadioanele corespunzatoare cerintelor impuse de AJF trebuie sa isi inchirieze un teren pe care sa poata evolua, pentru ca nu e posibil ca, si in 2007, sa joace pe izlazuri. In caz contrar, vom continua competitiile si fara acestea”.
Pentru stoparea actelor de violenta pe stadioane, din viitorul sezon, cei care comit acte de indisciplina vor fi obligati sa scoata mai multi bani din buzunare, penalizarile putand ajunge pana la 5000 de lei. „Poate reusim sa mai stopam din incidentele de pe stadioanele judetului, desi, cred ca si asa, huliganismul nu va disparea, pentru ca un asemenea fotbal este practicat la nivelul acesta”, a mai adaugat Teodor Negoita.
M. Laura