Marijuana pune pe jar guvernul american

Implementarea programului pe tema marijuanei medicale este un subiect de dispute intre guvernatorii Statelor Unite. Departamentul de Sanatate se confrunta cu o reala problema. Cresterea, distributia si consumul acestui drog sunt pedepsite de lege, iar pacientii care au nevoie de acest medicament nu il pot procura.
Unii dintre ei considera ca autorizarea producatorilor si dezvoltarea sistemului de distributie a drogului este un exces de zel de la legile federale.
Pe de alta parte, exista si reprezentanti ai poporului, precum guvernatorul Bill Richardson, care se grabesc sa usureze suferinta bolnavilor in ultimele faze de cancer, glaucom, epilepsie, scleroza sau SIDA si sa acrediteze cultivarea acestui drog-medicament.
Pana in luna octombrie, cand autoritatile au promis ca vor elabora un sistem prin care sa se poata alina suferinta bolnavilor cu marijuana, cuvantul final il au judecatorii federali si Departamentul de Justitie.
New Mexico este cel de-al 12-lea stat care a legalizat folosirea marijuanei in scop medical si primul care a tras semnalul de alarma pentru acordarea licentei de productie si de distributie a drogului.

Milano solicita ajutor guvernamental pentru a scapa de tigani

Oficialii din Milano solicita ajutorul Guvernului Italian in problema invaziei tiganilor, situatie ingrijoratoare ce nu poate fi tinuta in frau doar de autoritatile milaneze. O dovada in acest sens il reprezinta dublul asasinat de duminica, din strada Muggiano, cand un barbat de etnie roma, originar din Bosnia, si-a ucis doi nepoti.
“Inca mai asteptam, dupa semnarea acordului de siguranta in data de 18 mai, numirea comisarului cu puteri extraordinare, in persoana prefectului orasului”, a declarat viceprimarul milanez, Riccardo De Corato. “Solicit ministrului de Interne sa rezolve cat mai repede posibil aceasta problema care a devenit intolerabila”, a adaugat acesta.
De aceeasi parere este si Mariolina Moioli, consilier municipal: “Vom adopta decretul din 11 iulie care prevede ca imigrantii care nu si-au gasit de lucru in primele trei saptamani de la sosirea lor in Italia sa fie repatriati”, a precizat Moioli.
Potrivit lui Davide Boni, reprezentantul regional al formatiunii politice Liga Nordului, de dreapta, “faptul ca romii nu respecta nicio regula in comunitate reprezinta inca o dovada ca acestia au un stil de viata diferit decat cel al italienilor. Cine incalca legea trebuie repatriat sau trimis la inchisoare”, a adaugat acesta.

Eruptie vulcanica in Indonezia

Autoritatile indoneziene sunt in alerta maxima dupa ce un vulcan a inceput sa erupa pe insula Sulawesi, in statiunea turistica Siau. Sute de localnici din satele invecinate au fost evacuati din cauza lavei si a norilor toxici care au acoperit intreaga zona.
Saut Simatupang, directorul Institutului vulcanologic din Indonezia, a declarat ca aproximativ 600 de persoane si-au parasit locuintele din zona Muntelui Karangetang, in conditiile in care norii de gaze, care au temperaturi ridicate, au inceput sa se deplaseze spre est, punand in pericol vietile acestora. In regiune a fost decretata starea de urgenta.
Vulcanul din masivul Karangetang, al carui craterul este situat la 1.827 de metri, se afla in apropiere de statiunea turistica Siau, parte a Arhipelagului Sulawesi.
De asemenea, un alt vulcan din Muntii Soputan, situat la circa 175 kilometri de Masivul Karangetang, a inceput sa evacueze cenusa.
Indonezia, cunoscuta ca fiind tara cu cei mai multi vulcani activi de pe Glob, este situata intr-o zona cu intense activitati seismice si vulcanice, numita „Cercul de Foc al Pacificului”. Cel mai renumit vulcan este Krakatau, a carui eruptie in 1883 a facut 36.000 de victime, distrugand aproape in totalitate insula.
Fanii Stelei cer ca Gigi “Il Ciobandante” sa plece
Gigi Becali a instalat dictatura la Steaua. Patronul „ros-albastrilor” l-a amenintat pe Hagi ca daca nu ii respecta indicatiile tehnico-tactice si de alcatuire a echipei este liber sa plece. Reactiile nu au intarziat sa apara, iar cele mai inversunate au venit din partea fanilor Stelei, care vor sa gaseasca o solutie sa il indeparteze pe „Il Ciobandante” din Ghencea. „Becali nu poate sa isi depaseasca statutul de cioban”, „Sa plece de la Steaua”. Nici MM Stoica nu l-a iertat pe fostul sau sef, despre care a spus ca are nevoie „de un mascarici la echipa, care sa ii asculte indicatiile”. „Sa te comporti de maniera asta cu Hagi, care este cel mai mare stelist din fostele glorii ale Stelei, este o greseala foarte mare”, a criticat Stoica.

Putin are un contracandidat puternic

Vicepremierul rus, Serghei Ivanov, ii va urma actualului lider de la Kremlin, Vladimir Putin, sustin mediile politice ruse. Potrivit sondajelor de opinie din Rusia, Ivanov este favorit in cursa pentru alegerile prezidentiale de anul viitor. Mai mult, si casele de pariuri il sustin tot pe acesta in cursa pentru functia de presedinte.
Ivanov, in varsta de 54 de ani, este un fost agent KGB din Sankt Petersburg si neaga ca se va inscrie in cursa electorala. La pariuri, presedintele rus Vladimir Putin este cotat cu a treia sansa.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentINFOMEDICA
Articolul următorDe ce imbatranim