Presedintele Boliviei doneaza jumatate din salariu pentru sinistrati

Presedintele bolivian Evo Morales si vice-presedintele Alvaro Garcia au anuntat ieri ca vor dona jumatate din salariile lor lunare victimelor cutremurului din Peru. Ministrii bolivieni vor dona, la randul lor, 25% din veniturile lor pe o luna. Morales incearca astfel sa sensibilizeze populatia cu privire la drama vecinilor din Peru, grav afectati de seismul din 15 august. Bolivia este prima tara care a trimis ajutoare pentru cei 170.000 de sinistrati. Ajutoarele au vizat in special Pisco, orasul cel mai grav afectat de cutremurul de 7,7 pe scara Richter. Organizatia Natiunilor Unite si statele vecine au deblocat importante surse de bani pentru a veni in sprijinul autoritatilor de la Lima.

Reconstructia Irakului va costa 150 de miliarde de dolari

Reconstructia Irakului costa 100-150 de miliarde de dolari, estimeaza ministrul irakian de finante, Bayan Jabor. Irakul are nevoie in principal de reconstructia infrastructurii, de la canalizare la retelele de apa si electricitate, sosele si poduri. Cei patru ani de razboi, care au urmat invaziei americane din 2003, au devastat Irakul, spune ministru de finante de la Bagdad. Dupa ce americanii au criticat guvernul irakian ca a cheltuit in 2006 doar 22% din fondurile alocate de la buget pentru reconstructie, irakienii anunta ca, in urmatorii 2 ani, vor sa investeasca in infrastructura peste 50 de miliarde de dolari. Ministrul de finante de la Bagdad spune ca, pana acum, in acest an, au fost cheltuiti aproape 4 miliarde dolari pentru proiecte de infrastructura, iar anul viitor, vor fi investiti alte 36 de miliarde. Totul depinde insa de modul in care va evolua productia de petrol, a mai declarat oficialul irakian.

Procesul lui “Ali Chimicul” – reluat

Procesul fostului ministru al Apararii irakian si var al dictatorului Saddam Husein, cunoscut sub numele de “Ali Chimicul”, a fost reluat, ieri, de Inaltul Tribunal Penal Irakian. “Ali Chimicul” este acuzat alaturi de alti 14 oficiali irakieni de crime impotriva umanitatii comise in 1991. Aproximativ 100.000 de siiti, incurajati de coalitia internationala care a evacuat trupele trimise de Saddam Hussein in Kuwait, au fost masacrati in sudul Irakului pentru ca s-au revoltat impotriva dictatorului.
In iunie, faimosul “Ali Chimicul” si alti doi oficiali au fost condamnati la moarte pentru masacrarea a 182.000 de kurzi in 1988. Ei au facut apel la senitinta. Daca pedepsa va fi confirmata, vor fi executati intr-un interval de 30 de zile.

Hagi nu pleaca de la Steaua

Antrenorul echipei Steaua, Gheorghe Hagi, a confirmat ca va continua pe banca echipei din Ghencea, in ciuda atacurilor declansate impotriva sa de catre patronul Gigi Becali. „Nu am promis niciodata ca Mirel Radoi va juca fundas central” – a precizat Hagi, contrazicand astfel teoria lui Becali. „Este greu pentru patron sa accepte un nou mod de lucru, dupa ce a fost obisnuit doi ani de zile ca antrenorul sa faca ce i se spune” – a declarat Hagi, aruncand sageti catre fostul tehnician al Stelei, Cosmin Olaroiu. Gheorghe Hagi a mai spus ca nu isi va critica niciodata patronul, dar a tinut sa ii transmita lui Becali: „Hagi are si respect, si caracter !”.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorANECDOTE