Un medic roman are sanse sa castige Premiul Nobel

Un tanar roman – Victor Velcescu – are sanse sa castige Premiul Nobel pentru medicina. La 33 de ani, este cunoscut drept medicul care a descoperit de ce ne imbolnavim de cancer de colon si de san. Victor Velculescu a ajuns celebru dupa ce echipa condusa de el a indentificat genele care provoaca ambele boli.
Medicul a plecat din Romania cand avea 7 ani. N-a uitat insa limba, pentru ca nu l-au lasat parintii si sotia, romanca si ea. „Tot timpul am avut amintiri placute si m-am atasat de spiritul romanesc si de oamenii din Romania”, povesteste Victor Velculescu.

Se asteapta mesaje de la Bin Laden pentru americani

Liderul retelei teroriste Al Qaida, Osama bin Laden, intentioneaza sa se adreseze poporului american cu ocazia implinirii a sase ani de la atentatele de la 11 septembrie 2001. Mesajul video va fi postat pe internet, au precizat organizatiile specializate in monitorizarea site-urilor islamiste. Este de asteptat ca acest comunicat sa fie difuzat in urmatoarele ore, au precizat expertii centrelor de monitorizare. Anuntul difuzat de reteaua Al-Sahab, care se afla in serviciul Al-Qaida, contine si o fotografie a lui Bin Laden. Spre deosebire de ultimele fotografii, in care liderul Al-Qaida apare cu barba usor albita, in aceasta imagine barba este complet neagra.
De obicei, Al-Sahab face asemenea anunturi cu trei zile inainte de a difuza mesajele. Acesta va fi primul mesaj video al lui Bin Laden, dupa trei ani. Din 2004 au mai aparut doar inregistrari ale unor mesaje audio atribuite acestuia. Al Qaida a difuzat in fiecare an mesaje in preajma comemorarii atentatelor care au insangerat America.

700 de persoane au fost contaminate radioactiv intr-un spital din Fran

ta
Caz socant intr-un spital din orasul Epinal, in Franta, unde circa 700 de persoane au fost contaminate radioactiv. Potrivit ministrului francez al Sanatatii, Roselyne Bachelot, pacientii au fost expusi unor doze excesive de radiatii, din cauza utilizarii in mod necorespunzator a aparatelor.
O ancheta interna a demonstrat ca 400 de persoane tratate de cancer au fost iradiate in perioada 2000 – 2005, dupa ce la sfarsitul anilor ’90 fusesera confirmate alte 300 de cazuri.
Cercetarile au aratat ca 24 de persoane tratate pentru cancer la prostata au fost iradiate grav in aceeasi unitate medicala, iar cinci dintre acestea au murit deja. Ultimul deces, cel al unui barbat de 84 de ani, s-a inregistrat in luna iunie.
Bachelot a solicitat ca toti cei 300 de pacienti care au fost expusi radiatiilor in perioada iulie 1999 – iulie 2000 sa fie contactati individual si examinati medical. El a precizat ca in spital au fost tratati, dupa 1989, peste 4.500 de pacienti.
Pacientii au declarat pentru presa locala ca starea lor de sanatate s-a degradat dupa ce au fost internati in spital. Ei au povestit despre chinurile pe care le-au indurat, din aceasta cauza. Zece persoane au depus plangeri impotriva conducerii spitalului si a medicilor.

Dunarea a iesit din matca

Dupa doua zile de ploi torentiale, Dunarea a iesit din matca in Austria. Strazile din orasul Steyr s-au transformat in adevarate rauri curgatoare. Autoritatile austriece avertizeaza ca mai exista risc de inundatii si in nordul si vestul teritoriului. Locuitorii de la granita cu Slovacia sunt indemnati sa plece din case, drept masura de precautie.
Astazi, Papa Benedict al 16-lea, aflat in vizita in Austria, are programata o slujba speciala, in regiune, in localitea Mariazell, la un altar al Fecioarei Maria, vechi de 850 de ani.