O casa, finalizata in 2006, o firma, infiintata in 2004 si o masina, cumparata in 2003 – acestea sunt capetele de afis ale declaratiei de avere a primarului orasului Azuga, Adrian Purcaru.
Cu parter, etaj si mansarda, casa are o suprafata construita de 180 de mp si, fiind situata pe una dintre ultimele coaste din Satul Nou, se bucura de o generoasa expunere la soare. Acum un an, cand a fost receptionat, imobilul galbui, cu doua terase si o sarpanta prelungita sic in partea stanga, tutela de unul singur povarnisul pe care fusese ancorat. Astazi, insa, vilele au rasarit jur-imprejurul lui ca ciupercile, promitand o concurenta arhitecturala careia ramane de vazut daca domiciliul primarului ii va putea face fata.
Potrivit declaratiei de avere semnate de Purcaru la inceputul acestui an, valoarea casei este de 2,8 miliarde de lei vechi. Pentru ridicarea ei, a contractat doua credite, in valoare totala de 840 de milioane, si a vandut un apartament de pe Strada Valea Azugii, in care locuia impreuna cu parintii.
„Casa are 180 de mp, cate 60 de mp pe 3 nivele. Am ales ferestre mari pentru ca interioarele sa fie cat mai luminoase si pentru a ma bucura de peisajele din jur. Locuiesc impreuna cu parintii mei deoarece imi face placere sa ii am alaturi, dar si pentru ca am construit casa si cu banii pe care i-am obtinut din vanzarea apartamentului in care stateam cu totii. Sunt mandru ca am reusit sa o construiesc si sunt mandru ca, la Azuga, dupa mult timp, si localnicii isi construiesc case, nu doar cei veniti de prin alte parti. Locuiesc intr-un cartier de case construite de tinerii din oras, in urma aplicarii Legii 15/2003, si sunt sigur ca aici voi locui pana la sfarsitul vietii”.
„N-am gasit vad pentru Fornetti”
Firma „Redmont”, din al carei capital social primarul detine 55 la suta, trebuia sa-l propulseze pe acesta in lumea afacerilor. Societatea fusese inregistrata cu mai multe obiecte de activitate (comert, turism s.a.), insa nu a depasit niciodata stadiul actelor de infiintare:
„Am intentionat sa fac si altceva decat politica. Asa ca, prin 2004, impreuna cu un prieten, am infiintat aceasta societate. Principalul nostru proiect a fost sa luam in administrare o franciza Fornetti. Discutiile cu reprezentantii firmei Fornetti erau foarte avansate, acestia chiar facusera o vizita in Azuga, numai ca nu am reusit sa gasim un loc in care sa amplasam patiseria. Ca sa vinzi Fornetti trebuie sa ai un vad foarte bun… In preajma scolilor nu ar fi rentat, deoarece copiii nu mai au voie sa paraseasca curtea in pauze… Sus, la piata, nu am gasit un spatiu liber…Asa ca am renuntat. De-atunci si pana acum, societatea nu a avut nicio activitate, lucru pe care sunt obligat sa-l declar din trei in trei luni la Fisc”.
Cat priveste masina, cunoscutul automobil de culoare neagra, in care azugenii s-au obisnuit sa-si vada edilul trecand in susul si in josul Strazii Independentei, Purcaru afirma ca n-are niciun gand sa o schimbe. Pana una alta, a inceput sa-i amenajeze un garaj, langa casa. Deocamdata, a sapat o „ditamai groapa”. Mai trebuie sa toarne si betonul. „Sunt foarte multumit de masina. Desi are patru ani, este inca in stare buna. Recent, i-am facut o mica imbunatatire la motor asa ca este un pic mai puternica”.
Ionut STANESCU