Ca bunul gospodar isi face vara sanie si iarna caruta nu mai este o noutate si multi dintre cei cu responsabilitati administrative fac din aceasta cugetare o procedura in actul de conducere. La Breaza, de exemplu, Consi-liul Local s-a gandit, deja, cam pe ce va cheltui, in linii mari, fondurile din bugetul pe anul viitor. In ultima sedinta, consilierii au discutat, astfel, asupra listei de investitii propuse a se realiza in anul 2008, cazand de acord asupra a 15 puncte. Acestea sunt, de fapt, tot atatea lucrari care vizeaza proiectari, constructii si reparatii, modernizari ori reabilitari, amenajari sau sistematizari in diferitele zone ale orasului.
Intr-o discutie cu Nicolae Cosmulescu (in foto) – seful Biroului de investitii al Primariei Breaza – am retinut ca lucrarile cu care consilierii locali au fost de acord sa fie realizate in anul ce vine insumeaza 1.760.000 lei si ca majoritatea sunt pentru modernizarea infrastructurii. „Cele mai mari sume de bani din bugetul pe 2008 vor fi destinate moder-nizarii axului central de trafic din oras – res-pectiv strazile 23 August, Libertatii, Repu-blicii – pentru care s-au prevazut 300.000 lei, si 30 Decembrie, aceasta din urma urmand sa beneficieze de alti 300.000 lei pentru continuarea lucrarilor de consolidare, drenare, stabilizare in zona serpentinelor – ne-a declarat interlocutorul nostru. Si, pentru ca toate aceste lucrari sa nu fie umbrite de starea mai proasta a intersectiilor de pe toata lungimea arterei rutiere, s-au alocat alti 200.000 lei pentru modernizarea strazilor laterale care dau in bulevardul nostru central, cunoscut ca fiind DJ 101 R. Modernizarea acestora se va face pe cate 50 de metri, la fiecare, pentru a se evita astfel inclusiv problemele cu mentine-rea curateniei si cele de acces si prioritate. La acestea se vor adauga inca 60.000 lei pentru refacerea trotuarului intre Colegiul Militar si Podul Breaza de Jos. Dupa cum alti vreo 200.000 lei s-au propus si pentru reabilitarea sistemului de distributie a apei potabile in oras, astfel de lucrari impunandu-se din cauza faptului ca foarte multe dintre conducte sunt vechi si se sparg, generand atat pierderi de apa, cat si disconfort in randul consumatorilor”.
Urmatoarele lucrari, din punct de vedere al fondurilor alocate – 150.000 lei – sunt cele care vizeaza sistematizarea pe verticala a zonei blocurilor. Acestea, dupa cum am mai mentionat in ziarul nostru, au inceput inca din acest an, in sensul ca s-au realizat proiectele si s-au tinut licitatiile, astfel ca, imediat ce va fi aprobat bugetul local si timpul va permite, vor fi demarate lucrarile. Acestea vor consta in refacerea canalizarilor si a spatiilor verzi, amenajarea de parcuri si de alei dupa o noua gandire arhitecturala.
Pana in cate 100.000 lei s-au prevazut pentru modernizarea Pietei agroalimentare, amenajarea unor spatii de parcare pe strazile Ocinei, Copenhaga, Gen. Ion Manolescu si in Centru sau pentru constructia unei punti peste Raul Prahova – la gara Podu Corbului, si repararea puntii de la Nistoresti. In acelasi timp, vor fi alocati 75.000 lei pentru „proiectare spital” si alti 65.000 lei pentru proiectarea si constructia unei piste pentru role in parcul din fata Casei de Cultura a orasului.
Leon CHIRILA

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEUROPAREREA MEA
Articolul următorEUROPAREREA MEA