* Unul dintre ei s-a retras si din… teren
Dupa cum anticipam, ieri, in ultima sedinta a Consiliului Local Ploiesti, fotbalul i-a incins, in adevaratul sens al cuvantului, pe alesi. Si chiar in doua reprize, fara a se lua, insa, pauza. Iar daca ar fi sa continuam cu comparatiile din zona unei confruntari adevarate pe gazon, se poate spune ca dezbaterile pe tema fotbalului au fost atat de incitante incat, in „prima repriza” a fost inregistrata si o plecare din… teren. Este vorba, de fapt, despre parasirea salii de sedinte de catre consilierul liberal Marcian Cosma, suparat ca pe ordinea de zi nu a mai fost introdus proiectul de hotarare la care era initiator alaturi de alti doi colegi. Mai exact, proiectul privind darea in folosinta temporara a terenului central din incinta Stadionului „Ilie Oana” catre S.C.F.C. Petrolul S.A. in vederea desfasurarii meciurilor oficiale in Liga a II -a, in anul competitional 2007-2008. Prezent la intrunirea alesilor ploiesteni, nici macar decanul de varsta al liberalilor prahoveni – Mircea Ionescu Quintus – nu l-a putut indupleca pe Marcian Cosma sa mai ramana pana la sfarsitul sedintei (foto). Acesta a plecat din sala, declarandu-ne ca: „nu-i corect ca alesii locali sa fie tratati drept <>. Este dreptul nostru, al consilierilor sa initiem proiecte de hotarare care sa fie discutate in sedinte. Si despre acest lucru am sa sesizez si Institutia Prefectului”.
Iar daca este sa ne referim la repriza a doua, cand s-a discutat si s-a supus la vot proiectul de hotarare privind aderarea municipiului Ploiesti si a Clubului Sportiv Municipal, in calitate de membri asociati-activi, la Clubul Sportiv Municipal Fotbal Club – CSM FC Ploiesti, trebuie spus ca atunci a aparut…surpriza. O scrisoare de intentie semnata de catre Eduard Alexandru – directorul general al S.C. F.C.Petrolul S.A. Ploiesti. Despre ce este vorba? Redam cele mai importante randuri din acest document: „Intentia ferma a S.C. Fotbal Club Petrolul S.A. este de a transfera municipiului Ploiesti, fara niciun fel de pretentie financiara, controlul echipei de fotbal Petrolul Ploiesti. Prin predarea controlului asupra echipei de fotbal catre municipalitate, intelegem sa cedam, in mod gratuit, pana la 99% din drepturile de vot”. Dupa cum au recunoscut unii dintre alesi, citirea in plenul sedintei de consiliu a scrisorii conducerii echipei Petrolul i-a cam pus in dilema, unii dintre ei venind cu ideea de a se trata pe picior de egalitate, in privinta asocierii municipalitatii, ambele echipe de fotbal. Intr-un final, cu cateva abtineri si voturi impotriva, proiectul de hotarare privind aderarea municipiului Ploiesti si a Clubului Sportiv Municipal, in calitate de membri asociati-activi, la Clubul Sportiv Municipal Fotbal Club – CSM FC Ploiesti, a fost aprobat.
Acest lucru, insa, nu a impiedicat, la sfarsitul sedintei de consiliu, ca o parte dintre reprezentantii galeriei clubului Petrolul sa se exprime, liber, in apropierea sediului Camerei de Comert si Industrie Prahova, unde s-au intrunit pentru ultima oara din acest an, alesii ploiesteni.
N.Dumitrescu