Lectie invatata, victorie adjudecata

CSU Asesoft – Spirou Charleroi: 80 – 71
Era momentul! Celebrul indemn «Acum ori niciodata» era in mintea fiecarui jucator al Asesoftului. «Drogati» de antrenorul Arnautovic cu serul dorintei, alb-albastrii erau gata sa muste din adversari si sa fructifice fiecare minge. Asesoft Ploiesti-Spirou Charleroi se anunta un adevarat meci de «care pe care».
Primul sfert a fost unul foarte echilibrat si s-a mers cap la cap pana in ultimele secunde. Elliott a incercat sa poarte un nou duel unu la unu, insa nu a reusit sa-si aduca echipa in avantaj. Oricum, Arnautovic nu avea de ce sa fie suparat, jucatorii aplicand in teren ce invatasera la vestiare.
Mingea a ajuns la Rashard Griffith aproape la fiecare faza, dar si belgienii ne studiasera foarte bine jocul. Atunci cand am reusit sa ne distantam, Michael Jordan ne-a taiat elanul cu o aruncare de trei puncte care a picat excelent pentru moralul colegilor sai.
Colosul Griffith a facut tot jocul Asesoftului in sfertul al doilea. Capace, recuperari, slam-dunkuri si cosuri usor marcate dupa cateva miscari hotarate din corp. Nu a putut sa-l marcheze Marc Gasol, iar Riddick si Matela nu au avut impreuna forta necesara de a-l da la o parte din spatiul de trei secunde pe „Little Shaq”. Pana la pauza, am trecut in avantaj gratie intrarii lui Szijarto, care a contribuit enorm in defensiva. Am reusit sa stricam, in cateva minute, un baschet simplu, dar eficient, si sa inscriem puncte fara a apela la pivotul Griffith, scos pe banca pentru a se odihni.
In ultimele secunde, Szijarto a incercat sa opreasca un contraatac si l-a faultat pe Moors, lovindu-se dupa aceea de un panou publicitar. Carutasu si-a razbunat prietenul printr-un capac pe slam-dunk la Tabu, iar scorul, dupa doua sferturi, era 45 la 43 pentru CSU. Nu gasisem un antidot pentru Matela si am ratat multe oportunitati de a ne distanta la mai mult de cinci puncte. A fost nevoie ca «Snipei» – Cepulis sa traga aer in piept si sa arunce de doua ori din afara semicercului pentru a ne duce la zece puncte diferenta, la jumatatea sfertului al treilea.
Slam-dunkurile lui Wilkinson si Hargrove au mai animat atmosfera pana la finalul acestui sfert in care Asesoft se putea distanta la mai mult de 9 puncte (60-51). Pacat ca elevii lui Arnautovic nu au dus atacurile la limita timpului regulamentar si pacat de mingile pierdute mult prea usor. Campionii au facut adevarate minuni in fata unui public care nu a demonstrat decat rareori, in 40 de minute, ca merita o asemenea echipa. Darius Hargrove l-a exasperat pe Eddy Casteels prin cosurile cu fault reusite, iar Elliot si Gaidamavicius au gasit drumul spre cos din pozitii imposibile.
Riddick si Darden au zguduit inelul prin dunkuri in forta, iar Arnautovic a simtit foarte bine momentul si a cerut time-out. Majoretele au intrat pe melodia «Concentrate», spunandu-le practic jucatorilor ce ar trebui sa faca. Ne-am grabit si noi, s-au impacientat si ei. Nu au gasit explicatii la ceea ce se intampla in teren. Belgienii nici nu s-ar fi gandit ca ar putea pierde la Ploiesti, in timp ce Carutasu & Co. au avut tot timpul in minte ca au ceva de demonstrat. Lor, suporterilor si unei competitii care ne-a primit cu bratele deschise, selectionandu-ne dupa valoare si rezultate.
Arnautovic a demonstrat ca este un antrenor matur, iar norocul care ne intorsese spatele in meciul cu Galatasaray ne-a suras in sfarsit. Punand in scena o piesa bine invatata din vizionari, Asesoft a castigat cel de-al treilea meci din cadrul ULEB Cup. 80 la 71 este scorul care a adus bucurie in sufletele celor 3.000 de oameni prezenti in Sala «Olimpia». 8 este cifra fatidica de care aveam nevoie. Am trecut deasupra lui Spirou atat in clasament, cat si la cosaveraj. Cortina acestui meci s-a tras intr-un cor de aplauze… Mos Craciun a venit mai devreme in casa familiei Asesoft !
Vom reveni cu amanunte in ziarul de maine.
Ionut Georgescu

Premii pentru cei mai buni sportivi ai judetului

Aseara, in pauza meciului de baschet din ULEB Cup, dintre CSU Asesoft Ploiesti si Spirou Charleroi, a avut loc decernarea premiilor pentru cei mai buni sportivi prahoveni in anul 2007. Festivitatea a fost oficiata de catre directorul Directiei pentru Sport a Judetului Prahova, Stefan Dumitrescu, alaturi de colegul sau Jean Stambolgiu. Premiul pentru cea mai buna echipa a revenit chiar formatiei care evolua pe teren, CSU Asesoft, presedintele clubului, Alexandru Iacobescu, fiind cel care a ridicat cupa si a primit diploma castigatorilor. Titlul de cea mai buna sportiva a anului 2007 a fost adjudecat de catre reprezentanta sectiei de judo a clubului CS Petrom Ploiesti – Steaua Bucuresti, Alina Dumitru, care a obtinut o noua calificare la Jocurile Olimpice. In cadrul festivitatii, care a durat doar 10 minute (!!!), a fost premiat si antrenorul emerit de box, de la CS Petrom-Petrolul Ploiesti, Titi Tudor, acesta fiind recompensat pentru intreaga activitate. Au mai fost premiati pugilistii Florin Ion, Madalin Nicolae (amandoi de la CS Petrom-Petrolul) si Catalin Gheorghe (Conpet Stelica Box Club), atleta de la CS Petrolul Ploiesti, Maria Negoita, colegele Alinei Dumitru de la CS Petrom, Monica Nistor si Violeta Dumitru, precum si echipele de popice si karate traditional ale clubului Conpet-Petrolul Ploiesti.
Petre APOSTOL