Imaginea alaturata nu este trucata. Ea a fost surprinsa in ziua de 3 ianuarie, la baza partiei Sorica din Azuga, la doar cativa metri de statia de plecare a telegondolei recent inaugurate si in vecinatatea unui hotel de cinci stele, a carui deschidere oficiala va avea loc zilele acestea. Cativa entuziasti ai praznicelor campenesti isi unisera saniile si le acoperisera cu o patura groasa. Peste patura, insirasera borcane cu mustar, bidonase cu ketchup si cateva plase cu paine. Alaturi, pe doua gratare suspendate, pregateau jarul unor fripturi strasnice, din care, desigur, nu aveau sa lipseasca eternii mititei. Tinand cont de pretentiile turistice ale zonei in care a fost surprinsa, scena este mai mult decat deconcertanta.
Iata ce a avut primarul Adrian Purcaru de spus in legatura cu aceasta foarte exotica „ilustrata”: „Celor cu gratarul nu avem ce le face, nu exista un text de lege in virtutea caruia sa-i indepartam cu gratarul din acel loc. E vorba de civilizatie… Asta este, avem si turisti de la Viena, dar avem si turisti din mediul rural romanesc…I-am putea sanctiona doar in eventualitatea in care ar face mizerie. Desi jandarmii montani stau toata ziua la partii, nu prea stiu ce au facut acolo. Ei ar fi trebuit sa intervina…Politistii comunitari ai orasului au de facut paza permanenta la Primarie sau la alte institutii din localitate…”.
O alta fotografie pe care am surprins-o in Azuga in aceeasi zi infatiseaza o gramada uriasa de resturi menajere, intinsa pe mai bine de 15 de metri patrati in jurul unui container de gunoi. Aceasta priveliste nu se gasea intr-o zona oarecare, ci chiar la intrarea pe Strada Izvoarelor, unde edilul Adrian Purcaru locuieste si unde, peste cateva luni, va domicilia si viceprimarul Claudiu Ivascu. Iata ce a avut de comentat Adrian Purcaru in legatura cu aceasta din urma fotografie: „In privinta gunoaielor, vreau sa va spun ca serviciul de salubrizare din Azuga, efectiv, n-a putut face fata numarului mare de turisti care au venit de Sarbatori la noi. Masinile Montsin au carat gunoiul non-stop, dar au mai ramas si locuri unde nu au strans deseurile din timp… Ce sa facem?! Din pacate, ambele fotografii reflecta situatii inca prezente intr-o Romanie aflata in tranzitie”.
(I.S.)