Atentat la un spital din Londra

Un spital din centrul Londrei a fost cuprins de flacari. Pacientii de la celebrul spital de oncologie Royal Marsden au fost evacuati. Acoperisul a ars in intregime, incendiul declansandu-se la ultimul etaj al cladirii. Fiindca a existat suspiciunea unui atentat, politia a blocat toate caile de acces pe strada Fulham Road, unde se afla spitalul. 15 masini de pompieri au venit la fata locului pentru a stinge puternicul incendiu. Cel putin doua persoane se aflau inca in operatie in momentul incendiului.
O parte dintre pacientii evacuati au fost plasati intr-o zona amenajata spontan, pe o strada in apropierea spitalului, unde asistentii medicali le ofera ingrijirile necesare. Acestia au fost infasurati in paturi si transportati in scaune cu rotile.
Spitalul de oncologie Royal Marsden este primul din lume care a facut cercetari in domeniul cancerului si al tratarii acestuia. Impreuna cu Institute of Cancer Research, Royal Marsden formeaza cel mai mare centru de tratare a cancerului din Europa, tratand peste 40.000 de pacienti din Marea Britanie si din lume, anual.

Gerul face victime in India

23 de oameni au murit in nordul Indiei, in ultimele zile, din cauza valului de frig care a lovit regiunea. Oficiali guvernamentali au anuntat ca majoritatea victimelor sunt persoane fara adapost sau care locuiesc in case improvizate. In statele Uttar Pradesh si Bihar nu au fost mai mult de unu, doua grade Celsius zilele acestea, temperaturi foarte scazute pentru India. Autoritatile locale au amenajat mai multe adaposturi si au oferit paturi populatiei. Meteorologii au anuntat o racire treptata a vremii, pe masura ce curentii de aer rece coboara din Himalaya.

Alegerile din Pakistan – amanate

Comisia Electorala pakistaneza a amanat alegerile generale pana in data de 18 februarie, apreciind ca desfasurarea scrutinului la 8 ianuarie nu mai este posibila, din cauza violentelor declansate dupa asasinarea fostului premier Benazir Bhutto. „Alegerile vor avea loc la 18 februarie, in loc de 8 ianuarie”, a declarat presedintele Comisiei Electorale, Qazi Mohammad Farooq.