Profesorii cer majorarea salariilor cu cel putin 10 procente

Profesorii fac presiuni asupra Guvernului pentru obtinerea de salarii mai mari. Reprezentantii sindicatelor din invatamant s-au intalnit, ieri, cu ministrul Educatiei pentru prima runda de negocieri. Pe langa majorari salariale de cel putin 10 procente, sindicalistii mai cer si incheierea unui nou contract colectiv de munca. La intalnirea cu ministrul Educatiei, reprezentantii federatiilor sindicale au insistat asupra redactarii unui nou contract colectiv de munca valabil pentru anul viitor.
Totodata, sindicalistii din invatamant au cerut elaborarea unei noi legi de salarizare pentru angajatii din sistemul de invatamant. Ei spun ca este nevoie ca salariile sa ajunga la un nivel la care sa devina atragatoare pentru absolventi. Sindicalistii spera ca astfel sa se rezolve criza de profesori din sistemul romanesc de educatie.Negocierile pe cifre vor incepe saptamana viitoare, cand la intalnirea cu reprezentantii federatiilor din invatamant vor participa si ministrii Varujan Vosganian si Paul Pacuraru.

Rusii construiesc o centrala nucleara la granita Romaniei

Centrala nucleara din Bulgaria, de la Belene, va fi construita in viitorul apropiat de rusi. Centrala, aflata la granita cu Romania, a starnit pana acum o serie de proteste. In ciuda nemultumirilor, contractul in valoare de aproape patru miliarde de euro va fi semnat vineri, la Sofia, chiar de presedintele rus Vladimir Putin. Este vorba despre cea de-a doua centrala nucleara din tara vecina ce va fi amplasata la Belene, la est de complexul de la Kozlodui – partial inchis la cererea Uniunii Europene.
Constructia centralei va debuta in cel de-al doilea semestru al acestui an, iar primul reactor va functiona peste aproximativ cinci ani.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorModel parlamentar