Veste trista pentru administratia azugeana! Casutele modulare, tip vagon, pe care reprezentantii Primariei doreau sa le achizitioneze pentru a adaposti victimele incendiului din ziua de 1 ianuarie costa nu mai putin de 30.000 de lei bucata. Cum focul a afectat noua familii, pentru a cumpara tot atatea astfel de locuinte de necesitate, Primaria si Consiliul Local Azuga vor trebui sa cheltuiasca aproximativ 300.000 de lei. Suma este cu „foarte mult” peste ceea ce estimase viceprimarul Claudiu Ivascu – care spusese ca pretul unui astfel de „vagon” s-ar ridica la doar 2.000 de lei – si doar cu „mult” peste cifrele avansate de primarul Adrian Purcaru, care opinase ca aceste casute modulare vor costa circa 10.000 de lei bucata.
Nu toti cei pagubiti de incendiul din prima zi a noului an locuiau cu acte in regula in cladirea distrusa, o parte dintre acestia neavand nici macar buletin de Azuga. Mai mult decat atat, imobilul fusese luat in stapanire de rromi, cu consimtamantul administratiei locale, nefiind vorba despre o casa propriu-zisa de locuit, ci despre depozitul unei fabrici intre timp demolate.
Cat priveste decizia de a cumpara cele noua locuinte de necesitate, ramane de vazut daca, la sedinta pentru votarea bugetului pe anul 2008, membrii Consiliului Local vor fi de acord sa deschida baierile pungii comunitatii azugene pentru a le oferi un adapost celor napastuiti. Pana atunci, sinistratii n-au alta solutie decat sa-si duca zilele in continuare in sala de sport a orasului (foto).
Desi pretul real al „vagoanelor” l-a surprins foarte tare, viceprimarul Claudiu Ivascu ne-a declarat ca exclude posibilitatea ca forul deliberativ al orasului sa voteze impotriva cheltuirii celor 300.000 de lei pentru achizitionarea locuintelor de necesitate: „Au existat deja discutii intre membrii Consiliului Local si, din ce stiu, nu se pune problema ca acestia sa nu fie de acord cu alocarea acestor bani”, ne-a declarat Ivascu.
In ceea ce priveste solicitarea de ajutor pe care Primaria Azuga o adresase Guvernului, cerand un sprijin de 500.000 de lei pentru cumpararea casutelor modulare, viceprimarul ne-a spus ca, deocamdata, administratia locala nu a primit niciun raspuns.
(I.S.)