Un fost oficial de rang inalt din cadrul serviciilor ruse de informatii a declarat ca agentii sai au ajutat Guvernul rus sa sustraga aproximativ 500 de milioane de dolari din cadrul programului ONU „petrol contra hrana” care viza Irakul.
Serghei Tretiakov sustine ca a ajutat regimul irakian condus pe atunci de Saddam Hussein sa manipuleze pretul petrolului vandut in cadrul programului Natiunilor Unite. Tretiakov a fost adjunctul sefului departamentului de informatii din cadrul misiunii Rusiei la Natiunile Unite in perioada 1995-2000 inainte de a se alatura serviciilor americane de securitate in calitate de agent dublu.
Printre spionii pe care i-ar fi recrutat se numara si un expert canadian in armament nuclear care a devenit ulterior expert ONU in cadrul AIEA, un oficial rus de rang inalt afiliat programului ONU „petrol contra hrana” si un fost ambasador din blocul sovietic. Tretiakov a dezvaluit, de asemenea, ca un om de afaceri rus a achizitionat o bomba nucleara pe care o tinea ascunsa intr-o baraca din apropierea locuintei sale de vacanta din suburbia Moscovei. „Este un cuib international de spioni”, a declarat fostul agent rus, facand referire la Natiunile Unite. Misiunea rusa din cadrul Natiunilor Unite a refuzat sa comenteze declaratiile fostului agent. Acesta a declarat ca s-a predat autoritatilor americane deoarece era foarte dezamagit de Guvernul rus si ca ajunsese la concluzia ca este imoral sa mai lucreze pentru Moscova.