Romanii se spala pe dinti de cinci ori mai putin decat ceilalti europeni. Potrivit unei statistici, un roman consuma anual 90 de mililitri de pasta de dinti, in timp ce un german consuma chiar si 430 de mililitri.
Conform statisticii, majoritatea producatorilor pun acest comportament pe seama lipsei de educatie si a regulilor elementare de igiena. Romanilor le e teama sa mearga la un stomatolog, dar nici nu previn in loc sa trateze.
Este drept ca acest comportament nesanatos se reduce an de an. De exemplu, in 2007 vanzarea de pasta de dinti a crescut cu aproape 8 procente. Cel mai cautat produs a fost pasta de dinti pentru copii, unde vanzarile au crescut cu aproape 35% fata de 2006.
Daca acum doi ani se vindea cel mai bine pasta de dinti anticarii, anul trecut adultii au optat pentru produsele de albire a dintilor. Statisticile referitoare la sanatatea danturii sunt la fel de ingrijoratoare.
Doar 5% dintre romani au dintii perfect sanatosi. Potrivit studiilor, 3 romani din 4 au carii, peste jumatate au placa dentara si 45% au respiratie urat-mirositoare.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEUROPAREREA MEA
Articolul următorPurtati tocuri Analte !