La Baicoi,

Viceprimarul Fecioru Nicolae a prins gustul primariei

– Domnule viceprimar Fecioru Nicolae, cine sunteti, de fapt, dv ?
– Sunt un baicoian ortodox get-beget, nascut acum 71 de ani si crescut aici. Am absolvit liceul – cu examen de maturitate – m-am specializat in transporturi auto si am lucrat in acest domeniu toata viata. Am fost chiar sef de sectie la Cooperativa mestesugareasca din Comarnic. Sunt casatorit de 47 de ani, nu am copii, dar nu mi-am schimbat nevasta! Motoarele mi-au ramas in suflet si, in tinerete, ma dadeam in vant dupa motociclete, iar acum am o colectie de masini „suparate”, cum se spune; Mercedes 2500, doua BMW – unul 525, celalalt X5, doua Audi – A8 si Q7.
– Dar ce afaceri aveti de reusiti sa strangeti atatea masini?
– Acum avem o firma de panificatie, dar am avut si alte afaceri inainte. Averea mea, la ora actuala, ar putea fi casa, doua conturi de aproape 260.000 de euro si 1,2 milioane de lei, si 3 spatii comerciale, la care se adauga firma de panificatie – aflata pe numele sotiei.
– In politica de cand ati intrat ?
– Eu nu am facut politica pana in anul 2000, cand m-am inscris la PSD si am ajuns consilier local pe lista acestui partid. Dar pentru ca, in 2003, conducerea organizatiei m-a mintit, am trecut la PNL, unde sunt si astazi.Iar in 2004 am fost ales viceprimar din partea acestui partid.
– Care ar fi primul motiv care va determina sa candidati ca primar?
– Domnule, in cei opt ani de cand lucrez aici, am prins gustul administratiei. Apoi, sunt la sfarsit de mandat de…viata, in care pentru mine am facut tot ceea ce mi-am dorit – chiar nici nu am cui sa las averea – iar acum, vreau sa fac ceva si pentru concetatenii mei, ca sa ramana in istoria orasului.
– De care dintre contracandidati va temeti ?
– Nu ma tem de niciunul; ma tem doar de Dumnezeu pentru ca daca Dumnezeu vrea sa fiu primar, imi da un impuls si ma ajuta sa castig; daca nu – nu !
– Credeti ca veti castiga din primul tur sau veti ajunge si in al doilea ?
– Eu sper sa castig din primul tur, daca iau in calcul sondajele si reputatia pe care o am in randul oamenilor. Eu nu am nicio problema vecina cu ilegalitatea, la mine au venit peste 3.000 de oameni in audiente si au fost multumiti. Cred in oameni, ii apreciez si consider ca ma cunosc destul de bine.
Leon CHIRILA