Sinucidere in fata Parlamentului din Tokio

Un barbat considerat activist de dreapta s-a impuscat mortal in fata cladirii Parlamentului japonez, nemultumit de politica guvernului de apropiere de China.
Potrivit politistilor japonezi, barbatul avea asupra sa o scrisoare adresata premierului japonez, in care il indemna pe acesta sa adopte o linie ferma in problemele de politica externa si in ceea ce priveste Templul Yasukuni, ridicat in memoria soldatilor niponi care au murit in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
Martorii sustin ca barbatul a coborat dintr-un taxi si, la scurta vreme, s-a impuscat in cap.

Politele auto aduc venituri de miliarde

Politele auto au adus venituri de 4,13 miliarde lei. Este o crestere cu 33,4% fata de anul precedent, dupa cum reiese din datele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.
Politele Casco au generat venituri de 2,64 miliarde de lei, cu 41% mai mult fata de 2006.
Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto, ponderea acestor polite a inregistrat un regres de 0,7 puncte procentuale.
Anul trecut, politele RCA au generat venituri de 1,49 miliarde de lei, nivel superior cu 21,5% fata de 2006.

Venezuela trimite blindate la frontiera cu Columbia

Venezuela a inceput sa trimita zece batalioane blindate la frontiera cu Columbia, a anuntat ministrul venezuelean al Apararii.
Potrivit ministrului Apararii, Venezuela a inceput sa isi mobilizeze fortele aeriene, terestre si navale in disputa cu Columbia vecina.
Criza dintre Venezuela, Ecuador si Columbia a izbucnit dupa ce fortele columbiene l-au ucis saptamana trecuta pe numarul doi in ierarhia organizatiei rebele FARC.