Silvio Berlusconi se teme ca va ajunge in inchisoare

Seful Guvernului italian, Silvio Berlusconi, care a determinat votarea unei legi ce suspenda zeci de mii de procese, printre care si al lui, „se teme ca va ajunge in inchisoare”, a declarat aliatul sau Umberto Bossi, liderul Ligii Nordului. „In ceea ce priveste magistratii, Berlusconi are dreptate” cand ii acuza de „subminarea” democratiei, a afirmat Bossi, ministru al Reformelor. „Problema este ca exagereaza putin, este foarte obsedat de aceste lucruri, ii este teama ca va ajunge in inchisoare”, a adaugat el. Berlusconi a determinat adoptarea unei legi care ar suspenda zeci de mii de procese, pentru a da prioritate celor mai grave, pasibile de pedepse cu inchisoarea de peste zece ani. Printre procesele vizate de suspendare figureaza si cel aflat in curs la Milano impotriva lui Berlusconi si a fostului sau avocat britanic David Mills. Berlusconi este acuzat ca i-a oferit lui Mills 600.000 de dolari in schimbul marturiilor in favoarea sa in doua procese din anii 1990. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) apreciaza, insa, ca suspendarea acestor procese ar fi neconstitutionala, potrivit unui proiect de aviz obtinut sambata de agentia Ansa. Acest aviz negativ care trebuie sa fie discutat luni de CSM, instanta suprema a magistraturii, risca sa agraveze conflictul dintre premier si judecatori.

La Berlin – muzeu despre Razboiul Rece

Un muzeu al Razboiului Rece ar putea fi deschis la punctul de control Charlie, unul dintre locurile care faceau legatura intre Berlinul de Est si cel de Vest. Deschiderea unui muzeu al Razboiului Rece este o initiativa care apartine mai multor fosti presedinti, ex-ministri de Externe si fosti ambasadori. Intr-o solicitare transmisa guvernului german, acestia spun ca, la aproape doua decenii dupa caderea Zidului Berlinului, amintirile dispar cu repeziciune, in pofida unor filme de succes despre perioada respectiva, precum „Good Bye Lenin!” sau „The Lives of Others / Vietile celorlalti”, care relateaza intamplari din Berlinul comunist. Fostul presedinte ceh Vaclav Havel, fostul premier polonez Wladyslaw Bartoszewski, fostul sef al diplomatiei germane Hans-Dietrich Genscher si fostul ambasador SUA in Germania, John Kornblum, sunt doar cateva dintre personalitatile care cer „deschiderea unui muzeu al Razboiului Rece” pentru „a se pastra pe termen lung amintirea diviziunii Europei si eliberarea sa”. Potrivit sursei citate, si fostul presedinte sovietic Mihail Gorbaciov sprijina initiativa. Punctul de control Charlie, cel mai renumit punct de trecere intre Berlinul de Est si cel de Vest, a fost sugerat ca locatie pentru muzeul dedicat vietii din afara si de dupa Cortina de Fier. Apelul pentru deschiderea muzeului, aparut in publicatia Suddeutsche Zeitung, vine intr-un moment in care autoritatile berlineze incep sa regrete graba initiala de a distruge unul dintre cele mai urate simboluri ale represiunii. Pe de alta parte, autoritatile au primit un numar foarte mare de plangeri ca urmare a distrugerii Zidului Berlinului si a turnurilor sale de control pentru a se construi sosele. Criticii sustin ca turistii si tinerii germani nu mai pot gasi urme ale Zidului si ca informatiile sunt prea putine pentru ca majoritatea sa realizeze ce a insemnat cu adevarat Razboiul Rece. Interesul fata de Berlinul de Est din trecut este tot mai mare, motiv pentru care s-a facilitat accesul curiosilor la mini-muzee reprezentate de apartamente pre-fabricate. Cu toate acestea, conservarea trecutului este tot mai problematica pentru autoritatile germane, in conditiile in care din ce in ce mai multe ramasite ale Razboiului Rece dispar pentru a face loc erei moderne.

Sute de naufragiati in Filipine

Naufragiu in Filipine. Cel putin patru oameni au murit dupa ce un feribot cu peste 700 de persoane la bord a naufragiat in apropierea coastelor din centrul arhipelagului filipinez.
Potrivit oficialilor de la Manila, dezastrul a fost provocat de furtunile puternice care au insotit taifunul Fengshen. Dupa ce capitanul navei a decis abandonarea acesteia, cei 626 de pasageri, urmati de 121 de membri ai echipajului s-au imbulzit spre barcile de salvare. Multi dintre cei care incercau sa se salveze nu au mai apucat sa paraseasca puntea feribotului intrucat vasul s-a scufundat foarte repede. Paza de coasta filipineza a trimis mai multe vase in ajutorul naufragiatilor.

Mii de cupluri de chinezi vor sa se casatoreasca pe 8 august

Pentru mii de cupluri de chinezi, viata in doi incepe odata cu Olimpiada! Adica pe 8 august 2008. O mie de perechi s-au grabit sa-si depuna actele vinerea trecuta, imediat ce autoritatile au dat unda verde la inscrieri. Oficialii chinezi cred ca 9 mii de cupluri vor spune DA pe 8 august. Cu atat mai mult cu cat chinezii cred ca numarul 8 aduce noroc. Autoritatile au promis ca toti cei care vor sa-si uneasca destinele pe 8 august isi vor vedea visul cu ochii.