Trecerea brusca de la soare arzator la ploi torentiale are efecte negative atat asupra sanatatii organismului, cat si asupra starii de spirit. Astfel, o zi ploioasa venita imediat dupa o perioada caniculara duce la o serie de probleme medicale care se manifesta atat la persoanele cu un istoric medical, cat si la cele perfect sanatoase.
Migrene, variatii ale tensiunii arteriale, dureri articulare, accentuarea manifestarilor astmului si instalarea unei stari de anxietate sunt doar cateva dintre simptomele resimtite ca urmare a variatiilor climatice.
Unii cercetatori presupun ca instabilitatea presiunii atmosferice influenteaza valorile tensiunii arteriale, avand repercusiuni asupra coagularii sangelui. Altii atribuie problemele de adaptare la schimbarile meteo electricitatii din atmosfera.
Pentru a va adapta organismul la schimbarile climatice trebuie sa consumati multe lichide, in jur de trei-patru litri pe zi, in special ceaiuri caldute si multe legume si fructe, deoarece sunt bogate in vitamine. Este bine sa alegeti mancarurile usoare, fara grasimi, si sa aveti un regim de viata in care miscarea sa ocupe un loc important.