Consilierii au impacat cele sfinte cu cele lumesti

Consilierii campineni – chiar daca unii dintre ei sunt noi in functie – au aratat, la ultima lor sedinta, ca stiu sa aprecieze bunul mers atat al celor sfinte, cat si al celor lumesti.
In urma unor solicitari venite din partea bisericilor ortodoxe („Adormirea Maicii Domnului”, „Sf. Mucenic Dimitrie”, „Nasterea Maicii Domnului”, „Sfantul Nicolae”, „Sfanta Treime” si „Sfintii Voievozi”), a singurei biserici romano-catolice (“Sfantul Anton de Padova”), precum si a unei biserici adventiste, alesii campinenilor au ales sa suplimenteze “daniile” oferite de predecesorii lor pentru lucrari de constructii (reparatii, consolidari, zugraveli), picturi si alte restaurari necesare unor locasuri de cult, suma totala alocata fiind de 200.000 de lei. Astfel, fiecare dintre cele sase biserici ortodoxe a primit cate 30.000 lei. Desi parohul bisericii romano-catolice a cerut 20.000 de lei pentru lucrari de intretinere a partii exterioare a turnului si finalizarea confectionarii vitraliilor din interiorul bisericii, nu a primit decat 10.000 de lei. Tot aceeasi suma a primit si pastorul Bisericii adventiste de ziua a 7-a, pentru zugraveli, refacerea burlanelor si montarea unei noi tamplarii.
Dupa ce s-au ingrijit de majoritatea locurilor frecventate de crestinii campineni, consilierii municipali s-au gandit si la cele lumesti (si bine au facut, mai ales ca, la toamna, avem alegeri parlamentare). Mai exact, au hotarat, fara prea multe discutii, ca tot localnicul merita sa petreaca in cadrul unei sarbatori populare, campenesti si asezonate cu numeroase spectacole muzicale si artistice, denumita “Zilele Municipiului”. De mentionat ca, de peste un deceniu, pe 8 ianuarie, orasul are o sarbatoare, “Ziua Campinei”, cu puternice conotatii istorice, deoarece, la 8 ianuarie 1503, localitatea a fost atestata documentar pentru prima data. Ce te faci, insa, ca sarbatoarea pica intr-o perioada cu vreme friguroasa, in care nu poti iesi la un mic si la o bere?! Plus ca, dupa Sarbatorile de Iarna, campinenii nu prea mai au chef de petreceri; si din cauza stomacurilor ghiftuite, dar si din cauza buzunarelor golite cu ocazia cheltuielilor de sezon. Pentru buna organizare a “Zilelor Municipiului” (care vor tine trei zile si se vor desfasura, probabil, la inceputul verii) s-au alocat 250.000 de lei.
Adrian BRAD